ROOSDAAL - Kattem bestaat straks 1000 jaar (1023 - 2023)en dat mag niet zomaar voorbij gaan

C21

ROOSDAAL - Kattem bestaat straks 1000 jaar (1023 - 2023)en dat mag niet zomaar voorbij gaan

Img_3678

In 2023 is het 1000 jaar geleden dat Kattem voor het eerst werd vermeld op een officieel document van de priorij van Haspres bij Kamerijk. Met dit document werd Kattem overgedragen aan de Sint-Vaast­ abdij te Atrecht. Om dit millennium te vieren komt Team Kattoem met iets zeer speciaal: onze Kattem bourbongeuze El Ambiguo. 

Geuze El Ambiguo

Deze sublieme geuze werd gebrouwen door Koen Christiaens, geboren en getogen in Kattem en Willem Van Herreweghen – brouwmeester, onderzoeker in een hopproject aan UGent, in 2014 gastdocent aan de universiteit van Jinan (China) en in de bierwereld gekend als dé ongekroonde geuzepaus. In het boek “Geuze en Humanisme” van Hubert Van Herreweghen vind je de herkomst van El Ambiguo of toch niet? Meer info op kattem.be

El Ambiguo werd gemaakt met lambic die rustig kon rijpen in Amerikaanse bourbon vaten. Het resultaat is gewoon schitterend en uniek. De tarwe in dit brouwsel is gekweekt en geleverd door Pieter Van Wilderode van het Hof te Kattem. De fles is olijfbruin en draagt bij tot een perfecte hergisting in de fles.

Je kunt deze geuze kopen bij Team Kattoem. De prijs van deze geuze is 12 euro per fles van 0,75 liter. Elke fles is genummerd en op de eerste fles mag je een bod uitbrengen – fles nr.1 gaat naar de hoogste bieder. Ook in het beste biercafé van de wereld “In de verzekering tegen de grote dorst” van Kurt Panneels en in Het huis van de geuze van Yves Panneels vind je onze Kattem geuze El Ambiguo. En vergeet niet: Geuze is niet enkel gezond, het is een remedie!

Bestellen

Bestellen doe je door ons het gewenste aantal flessen door te geven via www.kattem.be. De opbrengst is voor ons goede doel www.rettsyndrome.be. Willem Van Herreweghen over geuze

Geuze: een heerlijke drank, met een brouwmethode die recht uit de middeleeuwen komt! Het is het enige bier ter wereld dat zijn gisten uit de omgevingslucht haalt, en daarom: ”Bier van spontane gisting”.

En het Pajottenland /Zennestreek is de enige regio in de wereld waar dit kan. Het is ook een echt seizoenbier, in de koude maanden gebrouwen, en zeker het bier dat het langst gist en rijpt op houten vaten. Deze “Bourbongeuze” El Ambiguo heeft 2 jaar op Bourbonvaten gerijpt, vandaar de mooie intense kleur en de aparte houttoets. Het is een zeer zachte geuze, verfrissend en toch mals, complex en toch dorstlessend. Enkel water, inlandse hop, gerstemout en tarwe uit het Pajottenland zijn de grondstoffen. Ongefilterd en 6 maand hergist en gerijpt op fles is deze Bourbongeuze perfect op dronk vanaf augustus 2023. Proeft deze goddelijke drank, dit is een prachtig geschenk van de Pajotse natuur!

Enkele cijfers:

    • Reeds besteld: 1050 flessen

    • Bestellingen uit Nederland, Groot-Brittannië, USA, Frankrijk…

    • Aanwezig op bierweekend 27 en 28 augustus van de Lambikstoempers, Belgian beer weekend 1,2 en 3 september op de grote Markt in Brussel, Stout sur Meuse in Namur op 20 en 21 oktober, in de app “Untappd, Smaak & beleef Roosdaal!zaterdag 9 september van 13 tot 19u00 in het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in de Molenstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief