ROOSDAAL - Zonnelied krijgt een subsidie van 219.375 euro van Vlabinvest

C21

ROOSDAAL - Zonnelied krijgt een subsidie van 219.375 euro van Vlabinvest

A_zonnelied_roosdaal
Ingezonden foto
 
De vzw Zonnelied koopt, met de steun van Vlabinvest, een perceel in Roosdaal voor de bouw van nieuwe woongelegenheden voor personen met een beperking. Zonnelied is een dienstverleningscentrum dat inclusief wonen en werken organiseert voor mensen met gedrags- en emotionele stoornissen.
 
 Zonnelied vond een prikkelarm en groen perceel als ideale locatie voor de uitbreiding van hun zorginfrastructuur. Het perceel is eigendom van het OCMW van Roosdaal en ligt op een steenworp van de huidige campus. Bovendien ligt het perceel tegenover het Provinciaal Proefcentrum Pamel. De nabijheid van het Proefcentrum is niet onbelangrijk omdat dit zorgt voor extra kansen voor de bewoners, die er terecht zullen kunnen voor hun dagbesteding. Voor de aankoop van de bouwgrond ontving Zonnelied een subsidie van 219.375 euro van Vlabinvest.
 
Huidige campus verouderd en te klein

​Met hun 40 jaar dienst zijn de huidige gebouwen van Zonnelied in Roosdaal uitgeleefd en onaangepast aan de huidige eisen. De nieuwe campus met aangepaste infrastructuur en veiligheidsvoorzieningen zal beter aan de noden van de doelgroepen beantwoorden. ​“Daarnaast breiden we met de nieuwe campus ons zorgaanbod uit met 28 bijkomende plaatsen. Hierdoor kunnen we een antwoord bieden aan het probleem van de wachtlijsten voor personen met een handicap. De huidige plannen voor de campus bevatten 4 wooneenheden met verschillende invullingen: van zeer prikkelarme kamers met continue begeleiding, over gestructureerd samenwonen met aandacht voor prikkels en sociale interactie tot studio wonen met begeleiding”, zegt Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied. Naast nieuwe bewoners gaat Zonnelied ook nieuwe medewerkers verwelkomen op de wooncampus. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief