ROOSDAAL MPC Sint-Franciscus opent op 17 maart a.s. de deuren voor de Dag van de Zorg

C21

ROOSDAAL MPC Sint-Franciscus opent op 17 maart a.s. de deuren voor de Dag van de Zorg

99971e6e-67dc-40c5-831e-7dd145b82e68
 

Ontdek de Geïntegreerde Werking van het MPC Sint-Franciscus tijdens Dag van de Zorg 

Het MPC Sint-Franciscus, pionier op het gebied van Geïntegreerde Werking (GIW), nodigt het publiek uit voor een opendeur- en belevingsdag op 17 maart 2024, van 13u00 tot 17u00. Op de centrale campus openen 3 initiatieven de deuren: ‘t Wijland, De Luwte en de Kleuterwerking. Vervoer naar het vierde initiatief - Het Hoekhuis in Vlezenbeek – wordt verzekerd met een shuttlebus vanuit Roosdaal.

 

De Geïntegreerde Werking is opgericht vanuit het geloof dat elk kind recht heeft op onderwijs, ook kinderen met een matige tot zware verstandelijke beperking. Daarom sloegen de Scholen Sint-Franciscus voor Buitengewoon Onderwijs en het Medisch Pedagogisch Centrum de handen ineen, en brengen ze een inclusief aanbod voor kinderen en jongeren met diverse behoeften.

Betrekken van alle belangrijke partners


De nadruk ligt op nauwe communicatie en betrokkenheid van alle partners:  ouders, leerkrachten, begeleiders, therapeuten en artsen. Samen streven ze naar een kwalitatief hoogstaand programma dat afgestemd is op de behoeften van elk kind.

 

Een diverse doelgroep in een inclusieve omgeving


De GIW richt zich op een diverse groep leerlingen, waaronder kleuters met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking en eventuele bijkomende medische problematiek, en kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen in combinatie met een ernstige of diep verstandelijke beperking.

 

Toegewijd team van professionals


De werking wordt ondersteund door een team van toegewijde professionals, die de leerlingen gedurende het hele jaar begeleiden, inclusief tijdens de schoolvakanties. Daarnaast biedt het MPC Sint-Franciscus 24/7 kortverblijf aan in De Luwte, voor meisjes en jongens met een verstandelijke beperking in combinatie met (neuro)motorische beperking.

 

Meer informatie over Dag van de Zorg


We voorzien een belevingsparcours en kinderanimatie in elke vestiging, tussen 13u en 17u. 
Kom een kijkje nemen op Dag van de Zorg en bezoek onze websites https://mpc-sintfranciscus.be/dag-van-de-zorg/ en https://giw.sintfranciscus.be
Adressen: ​Wijland / De Luwte / Kleuterwerking – Lostraat 175 - 1760 Roosdaal
​​Het Hoekhuis – Inkendaalstraat 2 – 1602 Vlezenbeek

Over het MPC


Het MPC Sint-Franciscus profileert zich in Vlaanderen en Brussel  als dienstverleningscentrum ten aanzien van minderjarige en volwassen personen met een verstandelijke beperking.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief