Werken aan verhoogd busperron en nieuw Hoppinpunt tot einde april in ROOSDAAL

C21

Werken aan verhoogd busperron en nieuw Hoppinpunt tot einde april in ROOSDAAL

Wegen_en_verkeer_
 

Vanaf maandag 8 april 2024 verhoogt Wegen en Verkeer tegelijk de perrons van beide bushaltes ‘Pamel Schoon Verbond’ op de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal. Tijdens de werken rijden fietsers richting Ninove achter de werfzone door. Het fietspad richting Eizeringen wordt ingenomen. Om veilig te werken neemt de aannemer op beide weghelften een rijstrook in en rijdt het verkeer op de andere rijstrook door. De werken duren volgens de huidige planning tot eind april.

Verhoogde bushaltes en nieuw Hoppinpunt Roosdaal
"De bushaltes ‘Pamel Schoon Verbond’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron, zodat de bushaltes toegankelijk zijn voor iedereen. We richten deze locatie bovendien in als Hoppinpunt, met toegankelijke bushaltes en een overdekte fietsenstalling aan de bushalte richting Ninove. Weggebruikers kunnen aan een Hoppinpunt vlot overstappen op verschillende vervoermiddelen. Alle informatie is steeds terug te vinden op de Hoppin Zuil", aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
Verkeer over één rijstrook
De Ninoofsesteenweg (N8) blijft open voor het verkeer. Op beide weghelften kan het verkeer op een rijstrook blijven doorrijden. De andere rijstrook wordt ingenomen om veilig te kunnen werken. Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken. Fietsers rijden richting Ninove veilig achter de werfzone door. Het fietspad richting Eizeringen wordt ingenomen, fietsers steken over en rijden aan de overkant verder. De Lijn plaatst tijdelijke bushaltes buiten de werfzone. De lijnbussen 126 en 128 kunnen lichte vertraging oplopen door de werken. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief