ROOSDAAL – Etienne Vandenhouwe Europees Kampioen wielrennen

Editiepajot_roosdaal_etiennevandenhouwe_foto_01_willy_appelmans
Etienne Vandenhouwe - Europees kampioen. Foto- Willy Appelmans

Zondag is Roosdaalnaar Etienne Vandenhouwe Europees Kampioen wielrennen geworden in de categorie F in Kapelle-op-den-Bos.

Etienne, reeds 64 geworden, is  aangesloten bij de Vlaamse Wielerfederatie in de kat. F,  vanaf 60 jaar. Ieder week-end rijden ze twee wedstrijden, in de zomer zijn er ook wedstrijden tijdens de weekdagen.

Ieder jaar is er een Belgisch, Europees en Wereldkampioenschap. Verleden zondag werd in Kapelle-op-den-Bos voor de Europese titel gestreden. Na heel wat schermutselingen werd er geen echte ontsnapping genoteerd. Met 40 renners gingen ze naar de meet. Op een 1200m van de eindmeet plaatse Etienne een laatste demarage die hij succesvol kon afronden.

Het werd ook zijn negende overwinning na 30 keer bij de eerste vijf te zijn geeindigd. Op zaterdag 15 augustus wordt in Liedekerke het BK gereden.