Microsoft kiest ROOSDAALs Koetshuis

C21

Microsoft kiest ROOSDAALs Koetshuis

Editiepajot_roosdaal_microsoft_foto_01_willy_appelmans
Opnames in Het Koetshuis - Foto's: Jeroen De Bodt
 
Editiepajot_roosdaal_microsoft_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_ùicrosoft_foto_02_willy_appelmans
 

Afgelopen dinsdag vonden er in de cafetaria van het Roosdaalse Koetshuis opnames plaats voor een bedrijfsfilm van Microsoft. In het kader van een nieuwe campagne over veiligheid op het internet deed het internationale soft-en hardwarebedrijf een uitbesteding aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Erasmushogeschool Brussel (EHB) om enkele promotiefilmpjes in te blikken. Zij kwamen op het idee om de opdracht door te geven aan enkele gedreven studenten Audiovisuele Kunsten aan het RITS, een departement van de EHB. Laatstejaarsstudent Rembert Evenepoel, afkomstig uit Roosdaal, is één van hen en producent van het filmpje.

“Toen ik op een regenachtige dinsdag telefoon kreeg van de hogeschool met de vraag een bedrijfsfilm voor Microsoft te draaien heb ik geen seconde getwijfeld”, zegt Rembert. Samen met enkele andere klasgenoten draaien ze een semi-professioneel productiehuis, genaamd Bètabeest. En daarom is iedere opdracht welkom. “We zijn nog geen officiële, onafhankelijke rechtspersoon en werken nog steeds onder de vleugels van het RITS. Maar dat laat niet staan dat zij ons af en toe mooie opdrachten schenken. Heel goed om de nodige ervaring op de toen”, vertelt hij ons. Een opdracht van een internationale gigant zoals Microsoft konden de studenten dus moeilijk afwijzen. “Dat is een enorme referentie en kan hen in de toekomst alleen maar vooruit helpen.”

En zo kwam de filmploeg in de cafetaria van het Roosdaalse Koetshuis terecht. De groene omgeving, rustige ligging en fraaie infrastructuur waren belangrijke troeven. Maar de opnames in de cafetaria vormen slechts een deel van het volledige filmpje. “Afgelopen nacht hebben we nog op een andere locatie gedraaid. Veel hebben we dus niet geslapen met onze ploeg. Een geluk dat ze heel erg professioneel en efficiënt werken, dat bespaart al heel wat ellende op de set.” Toch moet een producent over heel wat stalen zenuwen beschikken. GSM’s die plots rinkelen of tuinmannen die doodleuk in het beeld komen wandelen maken dat de opnames soms onderbroken moeten worden. “Dat moet je er nu eenmaal bij nemen, maar al bij al zijn de opnames vandaag enorm vlot verlopen. Ik ben in alle geval zeer benieuwd naar het resultaat”, weet een nieuwsgierige Rembert ons nog mee te geven.

Zelf benieuwd hoe het filmpje er zal uitzien? Vanaf begin september kan de campagne online bekeken worden op de website van Microsoft.

Meer info Bètabeest: www.betabeest.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2009
Willy Appelmans
Jeroen De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief