Na groot succes komt Geuze El Ambiguo voor KATTEM met een editie 2024

C21

Na groot succes komt Geuze El Ambiguo voor KATTEM met een editie 2024

Geuzeflessen
 
Team_kattem
 

De Geuze El Ambiguo, die vorig jaar met succes 2.000 flessen verkocht, keert terug met een nieuwe en bijzondere editie. Ook deze keer wil Team Kattoem met de opbrengst iets doen voor het dorp: de vernieuwing van het historische Stenen Kruis in Kattem, een herdenkingsmonument uit 1783.

Dankzij de medewerking van twee iconische geuzebrouwers en drinkers, Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens van brouwerij Sako, kan team Kattem ook dit jaar met een exceptionele geuze El Ambiguo uitpakken. 
“We waren best verrast met het succes van El Ambiguo 2023”, zegt Guy Verspeet van team Kattem. Niet alleen de verkoop liep als een trein maar ook de recensies die onze Geuze kreeg van geuzekenners waren zeer lovend. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze nog nooit zo’n heerlijke oude geuze hebben geproefd. De smaak wordt beschreven als verrassend, vol en soepel drinkbaar. Daarom zijn we zo blij dat Willem en Koen een nieuwe Geuze voor ons willen brouwen” besluit Guy.
“We hebben echt geprobeerd om een nieuw meesterwerkje te creëren” legt Koen uit, we pakken uit met een geuze met lambiek die 4 jaar gerijpt heeft op bourbonvaten. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving. Team Kattem ontwierp een passend bierglas om deze unieke Geuze te degusteren. De flessen van deze speciale editie zijn genummerd en voorzien van een prachtig etiket.” 
De Geuze en bijhorende glazen kunnen niet alleen worden besteld via www.kattem.be maar het bier is ook te vinden in het wereldberoemde biercafé “In de verzekering tegen de grote dorst” van Kurt Panneels en op de website “Het huis van de geuze” van Yves Panneels. In het café kan je een bod doen op de fles met het nummer 1en dit tot 03/11/2024.
Het Stenen Kruis
Team Kattem werkt ook deze keer voor het goede doel. “Met de aankoop van deze geuze steun je de aankoop van een nieuw Stenen Kruis in Kattem, legt Wenda Giampiccolo uit. “Het oude kruis, dat sinds 1783 het dorp siert, verkeert in slechte staat en krijgt binnenkort een nieuwe plaats in de Kapel op de Kapelleweg.”
Willem Van Herreweghen over Geuze
Geuze is een unieke drank, gebrouwen volgens een eeuwenoude methode. Het is het enige bier ter wereld dat zijn gisten uit de omgevingslucht haalt, wat het een bier van spontane gisting maakt. Het Pajottenland en de Zennestreek zijn de enige regio’s waar dit mogelijk is. El Ambiguo, gerijpt op bourbonvaten, heeft een intense kleur en een subtiele houttoets. Het resultaat is een zachte, verfrissende geuze die complexiteit combineert met dorstlessende eigenschappen.
Deze Oude Geuze El Ambiguo is vanaf augustus 2024 op zijn best en is een echt geschenk van de Pajotse natuur.
Lees het volledige verhaal en plaats je bestelling via www.kattem.be.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief