ROOSDAAL - Klimaatwijken

C21

ROOSDAAL - Klimaatwijken

Editiepajot_roosdaal_klimaatwijken_foto_01_willy_appelmans
Repro WA

 Na de vakantie weer wat zin om te besparen ? Zet dan samen met de gemeente Roosdaal  je energiefactuur op dieet en neem deel aan de ‘Klimaatwijken’.

8 % energie besparen? Wedden dat het kan! En dit zonder veel moeite, kosten of comfortverlies! Uw gemeentebestuur is samen met de Bond Beter Leefmilieu en de provincie Vlaams-Brabant op zoek naar mensen die vanaf 1 november 2009 tot einde april 2010 acht procent energie willen besparen in huis.
De (be)spaaractie is een weddenschap die uitgaat van uw gemeentebestuur. Spreek dus uw buren, wijk, vrienden of vereniging aan en doe met z’n allen mee aan de campagne Klimaatwijken. Vorig jaar namen 22 Vlaams-Brabantse gemeenten deel en ze bespaarden samen meer dan 12% op hun energieverbruik.
Acht procent energie sparen is echt niet zo moeilijk. Het vergt wat aandacht voor kleine zaken zoals koken met het deksel op de pot, de verlichting uit waar niemand is en je gloeilampen vervangen door spaarlampen, deuren gesloten houden en de ramen op een kiertje zetten vermijden, sluipverbruiken aanpakken en vooral het regelmatig bijhouden van de gas- en elektriciteitsstanden. We kunnen zeggen dat het de ‘goede huisvader’-technieken zijn, die we eerst zouden moeten toepassen vóór we overwegen om grotere investeringen te doen.
U kan bovendien raad krijgen van een energiemeester. Hij of zij maakt duidelijk hoe u de energiebesparing kan halen. De energiemeester krijgt een stevige opleiding over ‘rationeel energiegebruik in huis’ van de Bond Beter Leefmilieu en Dialoog vzw en enkele nuttige hulpmiddelen. Energie-expert worden zit er dus ook nog in. Je zal in ieder geval alles te weten komen over subsidies en premies.
Aan iedere uitdaging is er natuurlijk een tegenprestatie verbonden.
Er is eerst het startmoment in oktober waar de hele actie zal toegelicht worden. Halverwege het traject trakteren we de deelnemers op een tussentijds (energie)drankje. Daar hoor je dan ook hoe jij en de anderen het er de eerste maanden vanaf gebracht hebben en kunnen alle ervaringen uitgewisseld worden.
En op het einde van de rit is er nog een feestelijk slotmoment en krijgen alle deelnemers, die de weddenschap hebben gehaald, nog een leuke verrassing.
Wil u nog meer info over of deelnemen aan de 'klimaatwijken' of wil u nu al energiemeester worden, contacteer dan jullie nieuwe duurzaamheidsambtenaar Ludo Stassen,  ludo.stassen@roosdaal.be  of de milieuambtenaar Johnny Vanhee van de milieudienst op 054/317803.
Laat ons dus niet wachten op mirakels om energie te besparen ! Want we maken zo werk van een beter klimaat voor ons allemaal, besparen ermee op onze energiefactuur en hebben dan extra centen over voor betere dingen en maken ten slotte nog kans op een beloning.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief