ROOSDAAL - Zonnepanelen op het gemeentehuis

C21

ROOSDAAL - Zonnepanelen op het gemeentehuis

Editiepajot_roosdaal_zonnepanelen_foto_01_willy_appelmans
Zonnepanelen op het Gemeentehuis - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_zonnepanelen_foto_02_wily_appelmans
 

Het gemeentehuis van Roosdaal haalt voortaan een belangrijk deel van zijn stroom uit zonne-energie ! Die zal opgewekt worden door 18 zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Het idee om zonnepanelen te plaatsen leefde reeds een geruime tijd en kwam vooral uit de gedachte dat het gemeentebestuur een voorbeeldfunctie heeft. Op die manier kunnen we onze inwoners het best aanmoedigen om ook de stap naar groene energie te zetten.

Bovendien zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar doet de energiekosten ook sterk dalen.

Bij fotovoltaïsche panelen heeft u een schone energie en de panelen zijn gemakkelijk te onderhouden, want ze één maal per jaar eens met zuiver water reinigen is voldoende.

Dat zonnepanelen ook gemakkelijk op een plat dak te installeren zijn, hebben we kunnen zien, want op een voormiddag was alles in kannen en kruiken en dat ze direct gebruikt kunnen worden bleek uit het feit dat we enkele uren later al 5KW elektriciteit opgewekt hadden, ook al was het nog bewolkt ! Dat belooft voor de toekomst ...

Elke voorbijganger zal alles kunnen opvolgen op een display, die in de nabije toekomst zal geplaatst worden aan de voorgevel van het gemeentehuis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief