ROOSDAAL – Opening van de nieuwe kleuterklassen van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

C21

ROOSDAAL – Opening van de nieuwe kleuterklassen van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_01_willy_appelmans
Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_05_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_06_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_openingschoollombeek_foto_07_willy_appelmans
 

Het sociale leven heeft de gemeente Roosdaal willen behouden in elke deelgemeente… trouwens wat zou het mooiste dorp van Vlaams-Brabant waard zijn zonder dorpsschool?  Daarom mag de gemeente Roosdaal, en dan zeker inzonderheid Wim Goossens, Onderwijsschepen, fier zijn dat hij erin geslaagd is om deze kleuterschool in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek te redden.

Toen de gemeente eind 2007 van de inrichtende macht  van IMI te horen kreeg dat het kleuteronderwijs in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek niet meer door hen zou georganiseerd worden, was het dan toch even paniek. Doch het gemeentebestuur besefte gelukkig op dat ogenblik dat deze school in Lombeek zonder de kleuters op zeer korte termijn zou doodbloeden.

Wie herinnert zich niet de hoorzittingen met de ouders, het overleg met IMI, de gesprekken met het lerarenkorps van Strijtem, Lombeek en Pamel, de huur van de kleuterschool  van de vzw Parochiale werken, de beslissingen van gemeenteraad en college van burgemeester en schepenen, het verloop van de werken en tot slot de ingebruikstelling.

Van fundering tot afwerking en dat in een periode van minder dan 6 maanden. Behalve de buitenschrijnwerkerij en de dakbedekking werd alles gerealiseerd door de mensen van de gemeentediensten.

Als dank voor al het gepresteerde werk kreeg ieder die dit prachtige gebouwtje mee gerealiseerd heeft, een tekening aangeboden door de kleutertjes van deze nieuwe kleuterklassen.

Schepen Wim Goossens dankte ook de fanfare “De Eendracht” voor het opluisteren van deze plechtigheid en de ouderraad en het schoolteam voor de organisatie van de receptie.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief