ROOSDAAL – De Pajocoons van Wim en Marie-Jeanne zijn wereldberoemd

C21

ROOSDAAL – De Pajocoons van Wim en Marie-Jeanne zijn wereldberoemd

Editiepajot_roosdaal_pajocoons_foto_01_willy_appelmans
Pajocoon WODAN - Foto: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_pajocoons_foto_02_willy_appelmans
Pajocoon Tealc
 
Editiepajot_roosdaal_pajocoons_foto_03_willy_appelmans
Pajocoon Tealc
 
Editiepajot_roosdaal_pajocoons_foto_04willy_appelmans
Pajocoon Tealc
 
Editiepajot_roosdaal_pajocoons_foto_05willy_appelmans
 

Het voorbije showseizoen werd Pajocoons Wodan de vierde beste kat van de wereld, de tweede beste in Noord-Europa en de beste volwassen Maine coon van Noord-Europa. Hun andere kat, Pajocoons Tealc werd de vijfde beste kitten van Noord-Europa en beste Maine coon kitten van Noord-Europa. Om dit resultaat te behalen werden er heel wat shows door Wim en Marie-Jeanne gedaan in gans Europa, maar ook enkele in de USA.

Vooraleer dit resultaat te bereiken ging er uiteraard heel wat aan vooraf.

Toen ze in de zomer van 2002 hun eerste poes in huis haalden, hadden ze nooit gedacht dat dit hun leven zo zou veranderen.

Na een kattenshow bezocht te hebben, viel hun keuze op een Maine Coon. Van dit ras hadden ze voordien nog nooit gehoord. Doch dit is één van de grootste kattenrassen, halflang haar, grote oren met pluimpjes erop en een prachtige pluimstaart, zoals een wasbeer.

Het was de bedoeling om ééns een nestje te kweken en deel te nemen aan shows. Doch om te kweken heb je uiteraard een kater nodig. Na Chandra en Xena ( hun twee poezen) kwam Bangor aangevlogen uit het verre South Carolina(USA). Zo konden ze eindelijk starten met hun cattery: PAJOCOONS.

Bangor was succesvol op de plaatselijke shows en dus probeerden ze het ook eens in de buurlanden. Aanvankelijk met matig succes, doch ze hadden de smaak van de buitenlandse shows te pakken. In het vakjargon worden deze shows Tica-shows genoemd. Tica is een Amerikaanse organisatie, maar de shows gebeuren over gans de wereld.

Daar Amerika de bakermat is van de Maine coon ( komt uit de staat Maine), besloten ze om daar twee poezen te gaan halen, namelijk Angie in Los Angeles en Yakima in de buurt van Seatlle. Deze twee hebben hen fantastische kleintjes bezorgd, die het goed doen op shows.

Intussen is er vanaf mei een nieuw tentoonstellingsseizoen begonnen.  Hun nieuwe jonge kater Pajocoons Indi doet het nog beter dan zijn voorgangers.

Zowel de shows van Dampremy(België), Swanley(Engeland), Baden(Oostenrijk), Nevers(Frankrijk) en Lichtenfels(Duitsland) was hij de beste volwassen kat van de show.

De zesde show waaraan hij deelnam was in Orlando(USA). Deze show mag je aanzien als het wereldkampioenschap. Indi werd derde volwassen kat van de show.

Intussen staat Indi reeds in de top-10 van de wereld, doch er is nog een heel lange weg af te leggen.

Volgende shows die op het programma staan: Toulouse(Fr), Heinenoord(Nl), La Louvière…

Speciaal aangekruist is de show in Halle op 19/20 december in Don Bosco, die ingericht wordt door hun club BTF (Belgian Tica Friends).  En hier in eigen streek willen ze uiteraard hun beste resultaat neerzetten.

Het succes op de shows heeft als gevolg dat ze heel wat buitenlandse interesse krijgen voor hun kittens. Wim en Marie-Jeanne hebben kittens in Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, …, maar de meeste vinden een thuis bij gewone mensen die niet kweken.

Een goeie thuis is voor ons belangrijker dan enkele euro’s meer….

Meer kan u vinden op hun site: www.pajocoons.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2009
Willy Appelmans
Wim Straetmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief