ROOSDAAL - The Black Tartan Clan verkrijgt een broederschap met de Schotse Clan "Na Fir Dileas" (The Loyal Men)

C21

ROOSDAAL - The Black Tartan Clan verkrijgt een broederschap met de Schotse Clan "Na Fir Dileas" (The Loyal Men)

Editiepajot_roosdaal_blacktartan_foto_1
The Black Tartan Clan - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_blacktartan_foto_02
 
Editiepajot_roosdaal_blacktartan_foto_03
 
Editiepajot_roosdaal_blacktartan_foto_04
 

Dit jaar verkreeg The Black Tartan Clan een broederschap met de schotse Clan “Na Fir Dileas” (The Loyal Men). Iets wat ongebruikelijk is voor non-Schotten.

The Black Tartan Clan is een lokale band die ons meesleept naar de hoge sferen van de Highlands. In februari 2008 zag The Black Tartan Clan het levenslicht. Nu anderhalf jaar later is het een band die succes kent in het binnen- en buitenland. Zo wist BTC al podia te veroveren in Frankrijk, Duitsland en Schotland.

De band brengt muziek waarin vooral de doedelzak een belangrijke rol speelt. Punkrock in harmonie met traditionele tonen. Begin dit jaar brachten ze hun cd “Boots, Kilts ’n Pipes” op de markt waar dertien nummers op staan.

Onlangs waren ze te zien op RingTv waar ze een interview hadden voor het programma “Toernee General”. Wie het gemist heeft kan een kijkje nemen op de site van BTC waar je dit nog even kan herzien samen met tal van andere clips van de band.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan nieuwe nummers wat moeilijk te combineren is met de drukke agenda van de Clan. Zo kun je BTC aan het werk zien in Roosdaal op 29 november als afsluitend optreden van hun kalenderjaar 2009. Hier zullen ze spelen op Friet Rock samen met Brahim, Ellektra en Venus in Flames. Het gebeuren zal plaats hebben op het plein in Pamel, rechtover Het Friethuis.

Wie meer wil weten of horen van deze vijf mannen in kilt kan altijd een kijkje nemen op de site www.theblacktartanclan.com/  en  www.myspace.com/theblacktartanclan waar eveneens de CD als andere merchandise verkrijgbaar is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief