ROOSDAAL - (Paas)eieren werpen bij Vzw Den Hoek

C21

ROOSDAAL - (Paas)eieren werpen bij Vzw Den Hoek

2008-03-23eierwerpenwillyappelmans1
 
2008-03-23eierwerpenwillyappelmans5
2008-03-23eierwerpenwillyappelmans2
2008-03-23eierwerpenwillyappelmans3
2008-03-23eierwerpenwillyappelmans4
 

Michel Hemerijckx, voorzitter van vzw Den Hoek, kon rekenen op grote belangstelling bij het eieren werpen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, gezien het toch wisselende weer. Gelukkig worden deze aloude volkse traditie van eierwerpen nog in stand gehouden.

Het is de bedoeling zo ver mogelijk met ongekookte eieren te gooien, waarbij een teammaat het ei moet opvangen. Iedereen kan gooien, maar opvangen is uiteraard heel wat anders.Voor korte afstanden geldt het onderhands gooien als beste regel, meer dan twintig meter werpt men best bovenhands. Oogcontact met het ei wordt aanbevolen voor de opvanger, net als een meegaande, verende beweging.
Uiteraard moet er ook oogcontact zijn met het ei door de toeschouwers, indien die niet met een ei opgezadeld willen worden.
Het was Kristof Van Melkebeke die samen met Jo De Bolle het ei 53 m onbeschadigd naar elkaar toewierpen. Frederik Vekens met Jo De Bolle moesten met 49 m de duimen leggen en voor de derde plaats was het nogmaals Jo De Bolle die samen met Joris Vergallen het brons in ontvangst mochten nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief