ROOSDAAL – Even ontploffingsgevaar na ongeval

C21

ROOSDAAL – Even ontploffingsgevaar na ongeval

Editiepajot_roosdaal_ongeval_01_tom_vierendeels
De gasleiding werd afgesloten en de woning verlucht - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_ongeval_02_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_03_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_ongeval_05_tom_vierendeels
Editiepajot_roosdaal_ongeval_06_tom_vierendeels
 

Zaterdagmorgen, even na 01 u., gebeurde er een ongeval op de Ledebergstraat ter hoogte van woning met huisnummer zeven. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en schoof weg tot tegen de gevel van Rufin Segers en Leona De Moortel. Hierdoor werd de leiding van de middendruk afgereden. Het is reeds de vijfde keer dat hun woning in de brokken deelt , het laatste ongeval gebeurde er net geen jaar geleden.

De brandweer van Lennik en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse omdat er zich ontploffingsgevaar voordeed. “We hebben metingen in de kelder uitgevoerd”, vertelt luitenant van Laethem. “Er werd aardgas aangetroffen, maar de hoeveelheid lag onder de explosiegrens.” De brandweer sloot preventief de gasleiding af via een buitenafsluiter en verluchte de woning. De gasmaatschappij werd ter plaatse gevraagd.

Bewoner Rufin Segers was tv aan het kijken toen hij een harde slag hoorde. “Ik kwam buiten en zag de wagen daar staan”, vertelt hij. “Ik was weer verschoten. Ik ben de tel kwijt geraakt van het aantal ongevallen hier.” Na het ongeval van vorig jaar nam het gemeentebestuur maatregelen en liet enkele betonblokken plaatsen. “Dit is niet genoeg, ze slepen ze gewoon mee als ze ertegen rijden. Vorige week gebeurde het nog.” De brievenbus en gevel raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief