ROOSDAAL – Container vertrekt richting Sihanoukville in Cambodja

C21

ROOSDAAL – Container vertrekt richting Sihanoukville in Cambodja

Editiepajot_roosdaal_smilinkids_foto_10_willy_appelmans
Vele handen maken het werk licht - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_smilinkids_foto_12_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_smilinkids_foto_11_willy_appelmans
 

De container vol hulpgoederen vertrekt met het Schip Hyundai Loyalty  vanuit Rotterdam op zondag 29 november  en zal pas op 25 december (Kerstdag) aankomen in Cambodja (Sihanoukville).

De bestuursleden van vzw Smilin'Kids nemen de vlucht op 17 december (Schiphol-Bangkok-Pnong Phen-Sihanoukville) om tijdig de container in Cambodja  in ontvangst te kunnen nemen.

Tegen 4 januari, bij de terugvlucht,  worden 35-40 m³ hulpgoederen uitgedeeld aan de straatkinderen in de sloppenwijken, een computerklasje geïnstalleerd in de school, en het weeshuisje opgeknapt. Dit wordt pas een werkvakantie.

Ruim zes maanden zijn de leden van Smilin’Kids vzw naarstig bezig met het inzamelen van hulpgoederen. Zomerkleding voor jong en oud, schoeisel, zeep, shampoo, didactisch materiaal, bedjes, matrassen, kinderwagentjes, fietsen, computers, ed… vormen samen een lading van meer dan 30 m³ hulpgoederen die aanstonds richting Cambodja worden verscheept. De thuishaven wordt Sihanoukville, een kuststadje in het zuiden van Cambodja.

Hoog in het vaandel van hun vzw staat de belangeloze inzet van de bestuursleden en de garantie dat alle hulp die geboden wordt, financieel zowel als materieel, voor 100% wordt besteed aan de verwezenlijking van het opgezette doel.

De kleine vzw heeft grootse plannen in de nabije toekomst.

Naast tal van andere projecten, zoals bouwen van waterputten, betalen van schoolgeld, uniformen, didactisch materiaal voor de kindjes, werd eerlang gestart met de oprichting van een weeshuis. Een twaalftal weesjes staan onder permanente bewaking en volgen er school. De infrastructuur kan beter.

Smilin’Kids vzw neemt eerlang een optie op een onderbouw (oud schooltje) waar de betrachting zal gerealiseerd worden om een eigen weeshuis te bouwen. Een budget van 80.000,00 euro voor de realisatie van de nieuwbouw wordt verzameld. Iedereen kan hier natuurlijk zijn steentje bijdragen. Als alles naar wens verloopt wordt met de bouw gestart in het najaar van 2010.

De gedreven inzet van de bestuursleden en de hulp van zovele bereidwillige mensen maakt van deze bescheiden opgestarte vereniging een groot projectbouwer met een hart. Alles voor Smilin’Kids.

Wie meer wil weten over Help Kinderen in Cambodja kan terecht op de site van Smilin’Kids vzw www.smilinkids.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief