ROOSDAAL - De Paashaas op bezoek bij de Gezinsbond afdeling Pamel

C21

ROOSDAAL - De Paashaas op bezoek bij de Gezinsbond afdeling Pamel

2008-03-24paashaas2
 
2008-03-24paashaas3
2008-03-24paashaas4
2008-03-24paashaas5
2008-03-24paashaas1
 

Pasen viel vroeg dit jaar en dat was best te merken aan het weer. Bitter koud was het,  maar dat verhinderde niet dat 41 kinderen kwamen opdagen om samen met de monitoren van Crefi de komst van de paashaas voor te bereiden. Het thema van de namiddag was "Prinsen en Prinsessen". Om het de monitoren gemakkelijk te maken kreeg elk kind een kroon, waar zijn/haar naam op stond. Ze mochten die kroon zelf bijkleuren en versieren naar eigen goeddunken. De animatoren waren uiteraard ook uitgedost zoals het vroeger hoorde aan het hof van de koning. Jonkvrouw Anke droeg een prachtig paars kleed en haar prins, ridder Gunter, droeg zowaar een heuse maliënkolder. Niet evident om een ganse namiddag met zo een zwaar geval rond te lopen. De kinderen leefden zich al snel in in de wereld van de hofhouding. Bij hoofdanimatrice Greet leerden ze hoe ze zich dienden te gedragen als prins of prinses, hoe men vroeger een buiging maakte voor de koning, hoe de edelvrouwen hun waaier vast hielden.... 

Bij Jonkvrouw Anke en haar hofdame Leen mochten ze dan (voor alle zekerheid) hardgekookte eieren  versieren en een mandje maken en schilderen om hun eitjes in te leggen. Bij ridder Gunter werd de handigheid en de precisie getest. Men moest kanonsballen (proppen aluminiumpapier) door de ramen en schietgaten van het vijandelijke kasteel trachten te mikken. 
Natuurlijk was er ook tijd voor een korte pauze en een drankje en daarna werd er weer verder geknutseld en gespeeld. Als afsluiter werden de kinderen onderverdeeld in twee groepen en kon men mekaar naar hartelust bekogelen met kanonsballen.
En dan was het eindelijk tijd voor datgene waar ze al de ganse namiddag op gewacht hadden, de paashaas en natuurlijk ook de lekkere chocolade eieren.
 Alvast bedankt aan de paashaas en aan alle medewerkers die deze namiddag in goeie banen hielpen leiden en hopelijk vergeet de Paashaas volgend jaar de reeds genomen afspraak niet!
Wie meer inlichtingen over de gezinsbond Pamel wil, kan terecht op hun website  www.gezinsbondpamel.be/
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief