ROOSDAAL – Frietrock met frikadel en mayonaise

C21

ROOSDAAL – Frietrock met frikadel en mayonaise

Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_01_willy_appelmans
Kristel-Brahim-Eline-Geert Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_02bis_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_05_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_06_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_07_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_08_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_09_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fritrock_foto_10_willy_appelmans
 

Het Friethuis werd door de “mega-rockers” verantwoordelijk voor het ambitieus concept van Frietrock uitgekozen als de ideale grote Kick-Off. Gisteren beleefde Frietrock dan ook zijn wereldpremière op  het festivalterrein/kerkplein rechtover het Friethuis met een uniek startconcert waaraan tal van nationale vedetten hun medewerking verleenden.

Bij de voorstelling wou Liliane Driesen en Frans De Wachter, woordvoerster en algemeen directeur van  VLAM ( Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing  voert promotie voor de producten en diensten van de landbouw-, tuinbouw-, visserij- en agrovoedingssectoren, zowel in binnen- als buitenland), het auhentieke, pure en sociale karakter van de frituurfriet benadrukken. Trouwens elke  rechtgeaarde Belg zegt: “nergens smaken de frieten zo goed als bij ons”.

Van onze vedetten onthouden we dat Brahim regelmatig zijn “frietje steekt” en zeker de kippenvleugeltjes en mammoetsaus erbij niet te versmaden zijn. Van Eline De Munck van Elektra onthouden we dat haar tante ook zo’n friethuis heeft, en ze er regelmatig te vinden is.

Frietrock zelf kon rekenen op grote belangstelling, niettegenstaande de koude. Vlam had inderdaad nationale vedetten ( en niet van de minste) laten aanrukken om dit startconcert aan het Friethuis te openen.

Kwamen op het podium: Brahim & Babi, Valerie, Ingrid Mank, Ellektra, Venus in Flames en The Black Tartan Clan.

Voor Olivier van The Black Tartan Clan was het een thuisoptreden. Inderdaad een Roosdaalnaar, die weet hoe muziek te maken. Echt genietbaar, waar iedere muziekliefhebber in Roosdaal zeker eens kennis moet mee maken.

Dit jaar pakken ze met Frietrock een festivalreeks van tientallen mini-gigs in of rond frituren, verspreid over heel Vlaanderen. In geen tijd hadden ze zestig kandidaatoptredens.  Met een simpele sms  kan je te weten komen welke groepen er optreden in de provincie van je keuze. Meer info vind je op www.weekvandefriet.be .

Nog een leuk detail: de opbrengst van Frietrock gaat naar een goed doel dat naadloos aansluit bj de geest van Frietrock: Music For Life.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief