Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

André en Bernadette woonden in dezelfde straat in LEEUW en zijn nu 50 jaar getrouwd

Leeuw_goud_wyns_g_
 

 Andre Wyns (74) en Bernadette Kieckens (69) uit de Schockaertstraat in Leeuw vierden hun gouden bruiloft. Bernadette werd geboren in Marche en Famenne (Wallonie) en André in Ukkel. Begin jaren '60 kwamen hun ouders naar St-Pieters-Leeuw, waar de 2 tieners in dezelfde straat woonden en vlug vriendjes werden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2023
Marc Sluys
Marc Sluys
 

1.000ste UiTPAS verkocht in Sint-Pieters-LEEUW

1000e_uitpas_v
 

 Zo’n 2 jaar na de lancering van UiTPAS Sint-Pieters-Leeuw is de 1.000ste UiTPAS verkocht. Daarmee is een nieuwe mijlpaal in het UiTPAS-verhaal behaald! UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijd, waarmee zowel inwoners als niet-inwoners van Sint-Pieters-Leeuw punten kunnen sparen en ruilen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2023
Marc Sluys
 

Zennevallei – Samen sterk in preventie

Scherm__afbeelding_2023-03-15_om_21
 

 De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei (de huisartsen), Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Ze zetten in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij de bevolking te realiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Sluys
 

Start Zwerfvuilcampagne – Klopjacht op zwerfvuil

Zwerfvuilcampagne_beeld
 

 Iedereen ergert zich aan zwerfvuil in zijn straat, buurt of wijk. Tijd om er samen iets aan te doen. In de gemeente Beersel, gemeente Dilbeek, Stad Halle, gemeente Sint-Pieters-Leeuw en gemeente Ternat is de klopjacht op zwerfvuil weer losgebarsten. Samen slaan we de handen ineen en roepen IEDEREEN op om tijd te maken om zwerfvuil op te ruimen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Sluys
 

LEEUW houdt lentedrink

Logo_leeuw_

  Op zondag 26 maart nodigen we alle Leeuwenaren uit om het glas te heffen op een prachtig begin van de lente want ja hoor: Lie gêft er iene! Iedereen is welkom tussen 11 en 15 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Sluys
 

UPDATE Brand in appartementsgebouw in Bezemstraat in LEEUW

335338592_1388237148611712_908722758692836374_n
Foto © Brandweerzone West
 

 Vandaag vrijdag rond 14 uur kreeg de brandweerzone een oproep van een brand in één appartement op de 6de verdieping in een appartementsgebouw van de gewestelijke volkshuisvestingsmaatschappij in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw.  Update :  De bewoners van de onderste 5 verdiepingen kunnen allemaal terugkeren naar hun woning tegen 17.30 uur. Het appartement waar de brand ontstond, is onbewoonbaar, alsook 2 andere appartementen die getroffen zijn door rook- en waterschade. Een langdurige opvang voor deze bewoners wordt voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 

Samenwerking over de onderwijsnetten heen in LEEUW

Logo_leeuw_

Het organiseren van  buitenschoolse opvang over de verschillende onderwijsnetten heen is in Vlaanderen nog uitzonderlijk, maar in Sint-Pieters-Leeuw zal deze innoverende en baanbrekende samenwerking volgend schooljaar een feit zijn.   In overleg met alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw werd een bestek uitgewerkt voor de organisatie van de buitenschoolse kinderopvang.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 

Zoektocht naar aannemer jeugdlokalen Chiro Snoopy in VLEZENBEEK opgestart

Scherm__afbeelding_2023-03-02_om_19
© Frank Roobaert (Helon Architecten)
 

 Het bouwproject voor de nieuwe jeugdlokalen van Chiro Snoopy komt een stapje dichter bij de eigenlijke realisatie. De gemeenteraad van donderdag 2 maart 2023 keurde immers het bestek goed, waarmee op zoek gegaan wordt naar een aannemer.   
Deze procedure loopt parallel met de aanvraag tot omgevingsvergunning. 
We verwachten een uitvoerbare omgevingsvergunning te hebben tegen het einde van de zomer, zodat op dat moment de aannemer kan aangesteld worden om in het voorjaar van 2024 effectief te starten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 

Tuincentrum Groendekor LEEUW dit weekend deels terug open

Personeel_groendekor_
 

 Zaterdagavond werd Tuincentrum Groendekor opgeschrikt door een felle brand in een deel van hun winkel op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij werden de burelen en de snijbloemenafdeling compleet vernield, ook een deel van de recent vernieuwde decoratieafdeling liep grote schade op. Een serieuze mokerslag voor het tuincentrum bij de start van het tuinseizoen. Bovendien planden ze op zaterdag 1 april een feestelijke naamsverandering. Vanaf dan zou het tuincentrum een 3de Floralux vestiging worden. Die plannen staan nu even op pauze. Groendekor zal dit weekend een deel van hun winkel opnieuw openen voor het publiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 

Zwerfvuilactie 2023 ‘klopjacht op zwerfvuil’

Scherm__afbeelding_2023-03-02_om_12
 

 In de gemeenten Ternat, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en de stad Halle is de klopjacht op zwerfvuil weer losgebarsten. Samen slaan we de handen in elkaar en roepen iedereen op om tussen zaterdag 18 maart en zondag 16 april 2023 even tijd te maken om zwerfvuil op te ruimen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 jan 2023

archief