Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW – Gezellig druk op de Leeuwse seniorenbeurs

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Gezellig bijpraten met een hapje & een drankje
 

Woensdag organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de seniorenraad de tweede Leeuwse seniorenbeurs in het Zonnig Leven.Tijdens de beurs waren er diverse activiteiten gepland, je kon er terecht voor informatie, animatie, demonstraties, een hapje & een drankje en initiatielessen. Elke bezoeker kreeg ook nog een gratis agenda mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Jade, het nieuwe hippo-therapiepaard van Revalidatieziekenhuis Inkendaal

Dsc_1227_01__large_
 

 Music for Life 2018, de jaarlijkse actie van radiozender Studio Brussel, is uit de startblokken geschoten. Revalidatieziekenhuis Inkendaal is opnieuw één van de goede doelen waarvoor men acties kan organiseren. De centjes die vorig jaar via tal van acties ten voordele van Inkendaal werden ingezameld, maakten het intussen mogelijk om een prachtig jong trekpaard aan te kopen, een jong Ardenner paardje dat luistert naar de naam 'Jade', De Ardenner paardjes staan bekend als vriendelijke en gehoorzaam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Grootste jaarmarkt van de streek was ook dit jaar publiekstrekker

Dsc_0663_01__large_
 

 De jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw begon vroeg in de ochtend met het opstellen van 250 kraampjes op een parcours van 3 km. De massa was al vroeg ter plaatse om er zeker van te zijn de tocht langs de kraampjes droog aan te vatten.

In de namiddag begon de wind feller te waaien en bleven ook de regenbuien niet lang meer uit, zodat deze editie van de jaarmarkt door het slechte weer vroeger werd geëindigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Schepenen en bevoegdheden bekend in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 

Op de verkiezingsavond bevestigden N-VA en CD&V reeds dat ze ook de komende 6 jaren samen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zullen besturen. N-VA ging van 9 naar 11 zetels. De uitredende bestuursploeg ging hierdoor van 17 naar 18 zetels en werd dus door de kiezer beloond. Luc Deconinck zal opnieuw voorgedragen worden als burgemeester. Bart Keymolen wordt eerste schepen. Daarnaast zal N-VA 4 en CD&V 3 schepenen hebben in het college van burgemeester en schepenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - De gordel kan uw leven redden

Editiepajot_politielogo

De gordel redde al meermaals leven. En toch zijn nog niet alle bestuurders en passagiers overtuigd… Op 7 november werden op twee locaties gordelcontroles uitgevoerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Huisartsen, de verpleegkundigen, apothekers en de kinesitherapeuten haalden een spuitje tegen de griep.

181107r2hallegroep
Huisartsen, de verpleegkundigen, apothekers en de kinesitherapeuten kregen een spuit. Foto © Bart
 

 Het is belangrijk dat de bevolking blijvend gesensibiliseerd wordt over de gevaren van het griepvirus. Risicogroepen als 65-plussers, zwangere vrouwen en chronisch zieken moeten zich jaarlijks laten vaccineren.

Naar aanleiding van de Vlaamse griepvaccinatiecampagne gaven de huisartsen, de verpleegkundigen, apothekers en de kinesitherapeuten uit de regio Zennevallei het goede voorbeeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2018
Marc Sluys
Bart
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Talen, mijn gedacht!? in een tentoonstelling in LEEUW

Image002

 Op dinsdag 6 november gaf de dienst Integratie/Taalstimulering van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw het startschot van de interactieve tentoonstelling ‘Talen, mijn gedacht’ in het Vlaams Trefpunt Laekelinde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
 

Spannende namiddag voor lagere- schoolkinderen in LEEUW

Uitnodigingkopie
 

Het Aardepad organiseert op zaterdag 17 november van 14 uur tot 17 uur een spannende namiddag voor lagere- schoolkinderenin het Colomadomein te St.-Pieters-Leeuw. Heb je zin om met ons mee op avontuur te gaan?  Contact: Clem Mordijck, email: clem.mordijck@telenet.beof tel. 02/ 356 14 38

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
 

ROOSDAAL / TERNAT / SINT-PIETERS-LEEUW - FV Bergloemek steunt een andere Borchtlombeekse vzw

2018-11-02_cheques_de_poel___zonnelied__4_a
 

Op vrijdag 2 november ontvingen Lothar Vandenberghe en Christophe Van den Nest voor Zonnelied vzw een mooie cheque van 5.000 Euro. Het verzekeringskantoor en Bank De Kerf te Ternat organiseerde dit event en rolde de rode loper uit voor de  gesteunde goede doelen, alle sponsors, initiatiefnemers en organisators.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 27 okt 2018

archief