Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

Veel volk op de baan voor grootschalige actie IN ZENNEVALLEI

 Afgelopen woensdag werd een grootschalige actie met verschillende partners gehouden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. In totaal namen 11 politieambtenaren, 8 ambtenaren van Vlabel, een controleur van de RVA en 3 controleurs van de Sociale inspectie deel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Het Leeuws Jeugdsportival

Sportival_spl
 

Na een spetterende eerste editie, vond afgelopen zondag, 20 mei, de tweede editie van het Leeuws Jeugdsportival voor de Leeuwe jeugdverenigingen plaats. Dat het opnieuw een dag vol amusement en avontuur was, kunnen alle 250 aanwezigen bevestigen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Tentoonstelling ‘je kun(S)t het’ in de VBS Jan Ruusbroec

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

In de Jan Ruusbroec basisschool zetten de leerlingen de voorbije weken hun muzische vorming in de kijker. Door de organisatie van een muzisch carrousel toonde de school dat ze heel veel aandacht besteed aan dit vak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Riverboots Country gaf eerste demo op ‘feest op het plein’

Editiepajot_spl_riverboots_country_2
Ingezonden foto
 

Zondagnamiddag organiseerde de fanfare van Vlezenbeek haar zevende ‘feest op het plein’. Riverboots Country, de country line dance club uit Sint-Pieters-Leeuw dat dit jaar van start gegaan is onder leiding van Johnny & Mieke, hebben op dit feest hun eerste demo gegeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

36ste aardbeienjogging in VLEZENBEEK met nieuwe startplaats

1__18_
 

 DE 36ste aardbeienjogging in Vlezenbeek gooit het over een andere boeg. De datum van de organisatie blijft op vaderdag 10 juni, maar de startplaats verhuist naar de Vlezenbeeklaan ter hoogte van het Gemeenteplein en de inschrijvingen vinden plaats in de Merselborre, Schaliestraat 2. De inschrijvingen starten om 13 uur en bedragen 6 euro voor +12 en 3 euro voor -12. Er is tijdsopname voor de 7,14 en 21 km en aardbeien voor iedere deelnemer. Op onze website www.aardbeienjogging.be vind je alle informatie. We zijn ook op facebook aardbeienjogging vlezenbeek

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Kaas & Bier part(y) 2 bij de Lambikstoempers in LEEUW

Kaas
Foto Ingezonden
 

 Vorig jaar proefden we blind 2x drie kazen en drie bieren en trachtten de ideale combinatie te maken, met de boeken van Michel Van Tricht en Ben Vinken als leidraad. Samen zochten we uit welke kaas het beste paste bij een aangeboden bier, zodat ze een harmonieus geheel vormden in de mond …Afspraak op vrijdag 1 juni 2018 om 19u45 in Taverne De Grove, Jan Vanderstraetenstraat 157 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Nul tolerantie voor zwartwerk, mensenhandel en illegale economie

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Op woensdag 16 en donderdag 17 mei ging de lokale recherche van de politiezone Zennevallei over tot gerichte controles van onder andere garage’s, carwash’es, in- en exportbedrijven. Samen met verschillende inspectiediensten, zoals de inspectie op de sociale zekerheidswetgeving, de economische inspectie, RVA, fiscaliteit en de milieudiensten van de betrokken gemeenten werden 21 bedrijven gecontroleerd. Slechts één bedrijf bleek volledig in regel te zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Marc Sluys
 

Controle op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in LEEUW

Logo_leeuw_

 Vanaf deze week zal er in Sint-Pieters-Leeuw een campagne worden opgestart, waarbij intensiever gecontroleerd zal worden op het correct gebruik van de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Marc Sluys
 

Openschooltuinendag in 18 Vlaams-Brabantse scholen

Openschooltuinendag-adressen_plan_2018__1_
 

 Tijdens de Openschooltuinendag van 16 mei organiseert de provincie Vlaams-Brabant een Openschooltuinendag waarop scholen elkaar kunnen inspireren voor meer groen en dus biodiversiteit op hun schooldomein. 18 scholen in Drogenbos, Vlezenbeek, Tollembeek, Zellik, Opwijk, Merchtem, Vilvoorde, Overijse, Herent, Leuven, Heverlee, Wilsele, Betekom, Oplinter en Zoutleeuw stellen hun vergroende school open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Sam Herremans
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Klimaatmobiel en BENOvattiecoach strijkt neer in Sint-Pieters-Leeuw

Dsc_9422_01__large_
 

 

Vanaf 4 maart gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten. Alle gemeenten van onze provincie kunnen een klimaatmobiel inschakelen om hun inwoners te informeren over energiebesparing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2018
Elsie De Greef | 25 apr 2018
Marc Sluys | 19 apr 2018
Marc Sluys | 15 apr 2018

archief