Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

Tijdelijke tentoonstellingsruimte in het landhuis de Viron in LEEUW

In het landhuis de Viron is er een tijdelijke tentoonstellingsruimte beschikbaar voor lokale kunstenaars. De kunstwerken (schilderijen, tekeningen, foto’s) zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2023
Marc Sluys
 

Tijdelijke wijziging – gemeentehuis LEEUW enkel open op afspraak

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_17
 

 Van 1 februari tot en met 31 maart zullen inwoners enkel op afspraak kunnen langskomen op het gemeentehuis en zal er dus tijdelijk geen vrije inloop meer zijn op woensdag. Het vrije inloopmoment zal zo snel mogelijk opnieuw ingevoerd worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste stand van zaken busongeluk

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_09
 

 De gemeentelijke veiligheidscel is opnieuw samengekomen om 13.00 uur. de verantwoordelijken peilden naar de psychosociale toestand van kinderen, leerkrachten en ouders.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

Padddenactie 2023 in Sint-Pieters-Leeuw

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_10
 

  Net zoals de voorbije jaren gaat Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw, in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, ook dit jaar actie ondernemen om padden, kikkers en salamanders veilig de weg over te helpen. Deze dieren trekken in het vroege voorjaar van hun overwinteringsplaats naar hun paringsplaatsen bij de poelen. Ook hier in Sint-Pieters-Leeuw zijn er enkele plaatsen waar we dit jaarlijks gebeurt. Jammer genoeg moeten ze hierbij de straat over. Ze doen dit als het donker en nat is. En ze dragen geen  lichtjes of gele hesjes. Hierdoor vallen er veel verkeersslachtoffers.

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

Verenigde Handelaars VLEZENBEEK schenkt 3000 euro aan lokale goede doelen

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_10
 

 Na 2 jaar afwezigheid door Corona kon de Verenigde Handelaars van Vlezenbeek opnieuw haar Winterhappening organiseren. De Winterhappening is een jaarlijkse activiteit in december die baadt in sfeer en gezelligheid. Het Gemeenteplein wordt hierbij omgetoverd tot het gezelligste plein van het land, waar er heerlijk kan gegeten worden, gedronken en gedanst. De opbrengst van de Winterhappening gaat zoals steeds integraal naar het goede doel. Zorgvuldig werden er 3 lokale Leeuwse goede doelen geselecteerd: revalidatieziekenhuis Inkendaal, vzw (T)rots en vzw ’t Snoezelhof. 

 


 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Gouden huwelijk voor Angelo en Angela

Mini_dsc_3953
 

 Een vakantie naar België bracht Angelo en Angela uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen Angelo Cutaia en Angela Licata vierden hun gouden huwelijk.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

De toekomst van de auto-industrie in VLEZENBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-29_om_17
 

  Vrijdag 3 februari organiseert Werkgroep De Vrede in de Merselborre een lezing over de fundamentele veranderingen die de auto-industrie momenteel op zijn grondvesten doet daveren. Is de verplichte elektrificering van ons autopark de enige uitdaging die onze auto-industrie te wachten staat? Is de enige toekomst van de auto elektrisch of wordt het een mix van verschillende aandrijfvormen? Helpen we het klimaat er echt mee vooruit of zal het maar een druppel op een hete plaat blijken? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Sluys
 

10 jaar N-VA Sint-Pieters-LEEUW in magazinevorm

Nva_leeuw_
 

 De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgden meteen voor vuurwerk. Vanuit het niets werd N-VA Sint-Pieters-Leeuw met 9 zetels de grootste partij. Luc Deconinck werd burgemeester. En daar kwamen ook drie schepenen bij. Dat ons N-VA-schip de wind in de zeilen had, bleek na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We verstevigden onze positie en behaalden 11 zetels waarbij Jan Desmeth nog recent de fakkel overnam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
 

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Grof huisvuil kan in Sint-Pieters-LEEUW nog steeds aan huis opgehaald worden

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Het voorstel van een Pop-Up-Recyclageparken lijkt mooi, maar er is een reden waarom slechts één gemeente (Halle) in het hele werkingsgebied van Intradura dit vandaag doet. Iedereen is het erover eens dat er geen enkel verband is met meer of minder sluikstorten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 dec 2022

archief