Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

De Lijn brengt je veilig thuis met oudejaar!

Schermafbeelding_2022-12-08_om_16
 

 -Drink je graag een glaasje mee tijdens de eindejaarsfeesten? Duid dan op voorhand een BOB aan. Geen BOB gevonden? Geen probleem! Ook dit jaar kan je rekenen op de feestbussen van De Lijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Marc Sluys
 

Surfen Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw weldra op supersnel glasvezelnetwerk van Fiberklaar?

Schermafbeelding_2022-12-07_om_16
 

Fiberklaar houdt halt in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw voor de verdere uitrol van zijn open glasvezelnetwerk. Het Vlaams nutsbedrijf mikt hier in een eerste fase op respectievelijk 16.437 en 10.446 huisaansluitingen. Van zodra meer dan een vijfde van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw voor 2 januari interesse toont in een huisaansluiting, wordt het complete aansluitbare gebied kosteloos Fiberklaar gemaakt. Dilbekenaars hebben tot 23 januari de tijd om 20% te behalen. De aansluiting is gratis en zonder abonnementsverplichting.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2022
Marc Sluys
 

Lindemans wint goud en brons op Brussels Beer Challenge 2022 Familiale lambiekbrouwerij zet zegereeks verder

Schermafbeelding_2022-12-04_om_10
 

 In Gent werden op de vakbeurs Horeca Expo de winnaars van de Brussels Beer Challenge 2022 bekendgemaakt. Brouwerij Lindemans, die haar 200-jarig bestaan viert, viel dit jaar voor de derde maal dit jaar in de prijzen op een gerenommeerd internationaal bierconcours. Lindemans Faro-Lambic werd in de categorie ‘speciaalbieren van minder dan 7% alcohol’ uitgeroepen tot allerbeste. Lindemans Oude Kriek Cuvée René werd beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘Fruitlambiek’. Dat betekent dat de lambiekbierenproducent uit het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek in de loop van het huidige jaar een indrukwekkende hoeveelheid van 17 awards heeft binnengerijfd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2022
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW investeert 1,5 miljoen euro in begraafplaatsen

Schermafbeelding_2022-12-04_om_09
 

 In Zuun en Ruisbroek zijn werken gestart om de begraafplaatsen groener en ecologischer in te richten, waardoor ook het onderhoud – zonder de sinds enkele jaren verboden pesticiden – op een efficiënte manier kan verzekerd worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2022
Marc Sluys
 

4 mesaanvallen door dezelfde dader ook in LEEUW

Schermafbeelding_2022-12-02_om_23
 

  Op maandag 28 november 2022 tussen 17.30 en 19.30 uur pleegde een persoon 4 mesaanvallen op mensen die zich per fiets of step verplaatsten. De verdachte is tussen de 30 en 35 jaar oud en 1m70 à 1m80 lang. Hij heeft een getinte huid en kort donker haar. Hij was in het bezit van één of twee keukenmessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Sluys
 

Eerste Plus-avond met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND’

Info_p__dk_herne_dec_2022__1_
Eerste Plus-avond met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam Pajottenland’- © Deschuyffeleer
 

Inwoners, verenigingen en lokale bedrijven van onder meer Bever, Galmaarden en Herne die willen meewerken aan het uittekenen van de nieuwe lokale en duurzame ontwikkelingsstrategie (LOS) voor het Pajottenland voor de periode 2023-2027 (PDPO IV) kregen daartoe de kans in het Dominicanessenklooster in Herne tijdens de eerste van drie Plus-avonden van Pajottenland+ met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam Pajottenland’.......  

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Provincie zet in op woningrenovaties

Schermafbeelding_2022-12-01_om_16
Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren
 

 De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de aanvragers tijdens het hele renovatieproces. Dit gaat van de opmaak van een renovatieplan tot het helpen bij hun aanvragen van premies voor uitgevoerde renovatiewerken. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die ingaan op dit aanbod.In onze regio zijn dit  Bever, Gooik, Halle en  Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2022
Marc Sluys
 

Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND

Actieprogramma_dk_herne_1_dec
Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Inwoners, verenigingen en lokale bedrijven van Bever, Galmaarden en Herne die willen meewerken aan het uittekenen van de nieuwe lokale en duurzame ontwikkelingsstrategie (LOS) voor het Pajottenland voor de periode 2023-2027 krijgen daartoe de kans nu donderdag 1 december om 20u in het Dominicanessenklooster in Herne tijdens een eerste van drie zogeheten ‘Plus-avonden’. De twee andere gaan door op maandag 5 december in het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal en op maandag 12 december in het ontmoetingscentrum Zonnig Leven in Sint-Pieters-Leeuw..... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Leeuwse kunstenaar Patrick Crombé herdacht met gedenkplaat aan brug kasteel Coloma

Brug_plexiplaat
 

 Patrick Crombé gaf les aan de Gemeentelijk tekenacademie van Sint-Pieters-Leeuw en stond aan de wieg van het beeldhouwersatelier in de Leeuwse Kunstacademie. Hij leidde het atelier tot zijn pensioen in 2017. Daarnaast ontwierp hij de brugleuning aan kasteel Coloma. Patrick was een ‘naam’ in de kunstwereld en onze gemeente is trots dat hij mee vorm heeft gegeven aan onze kunstacademie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Sluys
 

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

 Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Marc Sluys | 17 okt 2022

archief