Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

Regio - Samenaankoop Behaag Je Tuin

Lander_loeckx_1_copyright
 

 De Vlaams-Brabantse Regionale Landschappen en de provincie Vlaams-Brabant organiseren dit jaar opnieuw Behaag Je Tuin, een samenaankoop van inheemse hoogstambomen, andere bomen, hagen, heggen, houtkanten voor de eigen tuin en weide. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2022
Marc Sluys
Lander Loeckx
 

PZ ZENNEVALLEI controleert Vennootschappen

Persbericht_2022_10_04_controle_vennootschappen
 

 Afgelopen vrijdag 30 september hielden heel wat inspectiediensten een controleactie in de sector van autohandel, waaronder occasie- en tweedehandsgarages en in- en exportbedrijven. De RSZ Inspectie, Toezicht sociale Wetten, FOD Financiën, RVA- inspectie, alsook de milieutoezichthouder Haviland en de lokale politiezone Zennevallei brachten verschillende zaakvoerders in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw een bezoek. Het ging om een tiental vennootschappen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2022
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW /REGIO Het succesverhaal van Lambiek Fabriek wordt langer en langer

Editiepajot_bart_devill___lambiek_fabriek_4okt
foto Bart Devillé
 

 Het verhaal van Lambiek Fabriek begint in de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek. Aangezien daar niet voldoende plaats was voor een brouwinstallatie- Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze – werden de ketels van de brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat gebruikt. Tijdens het weekend van de Toer de Geuze dit jaar stelde de Lambiek Fabriek haar nieuwe site in de Eugène Ghijsstraat 71 ook in Sint-Pieters-Leeuw  voor. En het houdt maar niet op….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Kunstkring Merselborre organiseert tentoonstelling in VLEZENBEEK

Kkm_uitnodiging_2022_
 

  Kunstkring Merselborre organiseert in Vlezenbeek op 15/16/22/23 oktober een tentoonstelling. We zijn uitermate tevreden dat we jullie opnieuw mogen verwelkomen. Een uitnodiging om enorm te komen genieten van curieuze artefacten in alle maten en smaken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Energiefactuur daalt dankzij woningrenovatie - Resultaten RUISBROEK Renoveert

Img_7023
 

 De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Woonwinkel Zennevallei lieten de voorbije twee jaar 8 woningen in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) renoveren. Hiermee hielpen ze ouderen en mensen met een laag inkomen de kwaliteit en het energieverbruik van hun woningen op een betaalbare manier te verbeteren

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

In september konden de HALSE liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter

20220927_192754
 

 In september konden de Halse liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter.

Thomas van Riet was, na 4 jaar voorzitterschap, geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen. Uiteindelijk werd Patrick Van der Spiegel verkozen als nieuwe liberale voorzitter. Dit werd bekrachtigt op de bestuursvergadering van dinsdag 27 september. Hij krijgt de zware taak om de Halse liberale te leiden naar de verkiezingen van 2024:

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

ZENNEVALLEI - Uitnodigingen voor herfstprik zijn de deur uit

Vaccinatie_halle_
 

In Vlaanderen loopt momenteel de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19. Alle volwassenen krijgen de kans om de persoonlijke bescherming opnieuw te versterken met een boosterdosis. Alle inwoners van de regio Zennevallei werden intussen uitgenodigd voor deze herfstprik met het aangepast vaccin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Sluys
 

Remco wordt geen ereburger in LEEUW omdat hij in SCHEPDAAL woont

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 Dat Remco ereburger wordt, is niet meer dan logisch. Dat hij ereburger wordt van Sint-Pieters-Leeuw is dan weer niet logisch. Remco is inwoner van Schepdaal en dat hebben ze bij de buren van Dilbeek de voorbije maanden geweten! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Zonnepanelen voor WZC Zilverlinde in LEEUW

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

Het gemeentebestuur trekt 150.000 euro uit om woonzorgcentrum Zilverlinde te voorzien van zonnepanelen. Het woonzorgcentrum is sinds 2012 in gebruik en biedt huisvesting aan meer dan 100 mensen. Ze beschikt over een geavanceerde keuken (inclusief koelkamer), een dienstencentrum en een wassalon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 

Inwoners met een sterke lokale binding krijgen stapje voor in LEEUW bij verkoop

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

 De gemeenteraad keurde donderdagavond 29 september 2022 een algemeen kader goed betreffende de verkoop van gemeentelijke onroerende goederen (zowel onbebouwde als bebouwde percelen).

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief