Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

1.7 miljoen euro woonpremies voor 2.374 Vlaams-Brabanders

Webp

 De provincie Vlaams-Brabant biedt premies voor dak- en zoldervloerisolatie en de plaatsing van superisolerend glas. Daarnaast zijn er ook premies voor woningaanpassingen voor ouderen en personen met een beperking. In 2018 hebben 2.374 Vlaams-Brabanders een van deze premies ontvangen. Goed voor een budget van 1.732.718 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

Katleen Bury uit LEEUW op tweede plaats Vlaams-Brabantse Kamerlijst

Katleen_bury_
Katleen Bury. Foto Ingezonden
 

 Voormalig N-VA-kabinetsmedewerker Katleen Bury vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Ze krijgt een verkiesbare tweede plaats op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst. Met Bury haalt het Vlaams Belang een getalenteerde jonge kracht binnen met een uitgebreide politieke trackrecord. Bury is advocate van opleiding en was tot voor kort nog provincie- en gemeenteraadslid voor de N-VA. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Aurore Vanden Meersche neemt mandaat van partijgenoot Bart Anneessens Cops over.

Dsc_2708_03__large_
 

 Bart Anneessens Cops zal dan toch niet zetelen in de gemeenteraad van Sint- Pieters- Leeuw voor zijn partij Gemeentebelangen, maar geeft zijn mandaat door aan eerste opvolgster Aurore Vanden Meersche (23). Op 31 januari 2019 zal Aurore de eed afleggen als gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Weekend zonder alcohol 11 tot 14 januari

3_politielogo_2011_p200

40 bestuurders lieten zich toch nog verrassen afgelopen weekend toen meer dan 2 000 voertuigen werden gecontroleerd in het kader van de actie weekend zonder alcohol. Bestuurders werden gevraagd even halt te houden en te blazen in het toestel dat de minste aanwezigheid van alcohol in de ademhaling detecteert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL/REGIO “vzw Zot van Beersel” blijft organiseren voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___zvb2019
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag  19 januari 2019 organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 90’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. En ook dit jaar voor het goede doel. Deze retro fuif met alleen maar topmuziek uit de jaren 90 belooft opnieuw een knaller te worden. Zo wordt het uitkijken naar de extra inspanningen op gebied van licht en techniek om er een wervelende show van te maken. DJ Tiekes komt vanaf 20u.30 het beste van zichzelf  geven.  Om 22u30 is er een gastoptreden van DJ Pat Krimpson, bekend van o.a. Atmoz, Ibiza en Two Fabiola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Riverboots Country maken het Linedance populaire in de streek

Dsc_0829_01__large_
 

 De dansgroep Riverboots Country is een door de gemeente erkende linedance groep, en bestaat momenteel uit meer dan 60 leden, van heel jong tot zelf een dame van 82 jaar. Het Linedance is een dansvorm dat is overgewaaid uit Amerika, en waar er in lijnen/rijen gedanst wordt en vormt het één geheel. Er wordt steeds op dezelfde bewegingen en maat gedanst, vaak op een basis van 32 tellen (4 keer 8 tellen). In het begin werd Linedance alleen op countrymuziek gedanst maar tegenwoordig kan dit op verschillende stylen muziek gedanst worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETER-LEEUW - Diefstallenplaag blijft aanhouden

Inbreker_kijkt_door_venster_p200

De zone Zennevallei sluit het jaar niet zo goed af. Voor de maand december telde de zone in totaal 119 feiten (66 effectieve inbraken en 53 pogingen). De gemeente Beersel telde 66 feiten van diefstal in gebouwen. 32 diefstallen hadden effectief plaats (met buit), 34 andere feiten betreffen pogingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Country line dance zit in de lift

Dsc_0417_02__large_
 

Zondag 6 januari 2019 is Riverboots Country, country en linedance Club uit Sint-Pieters-Leeuw haar 2de seizoen gestart.Mieke en Johnny mochten  18 nieuwelingen verwelkomen, samen met hun andere enthousiaste leden van vorig seizoen. Eind vorig jaar sloot de erkende vereniging uit Sint-Pieters-Leeuw hun eerste jaar feestelijk af in het zaaltje van taverne De Grove in Zuun, met een minioptreden van Laura Lynn als kers op de taart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stand van zaken waterlek Fazantenlaan

Dsc_7992_01__large_
 

De breuk in de hoofdwaterleiding van Farys, tijdens de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december, zorgde voor heel wat schade aan de Fazantenlaan. Vandaag, dinsdag 8 januari, zaten de verschillende nutsmaatschappijen en de gemeentelijke diensten opnieuw samen voor overleg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Leden van OKRA Vlezenbeek ging Driekoningen zingen voor het Kinderkankerfonds

Dsc_0384_02__large_
 

 Voor het vijfde jaar op rij trokken enkele leden van OKRA Vlezenbeek naar hun dorp om Driekoningenliederen te gaan zingen. Overal waar ze aanbelde werden ze met open armen onthaald, en kregen veel lof voor hun goede daad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 dec 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief