Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

Fietsdiefstallen houden de politiezone ZENNEVALLEI scherp

Politie_zone
 

 Dinsdag 20 oktober konden, met de hulp van enkele medeburgers, twee verdachten van fietsdiefstallen worden gevat. Op basis van een goede persoonsbeschrijving en locatie konden twee rechercheurs die in de buurt patrouilleerden eerst een eerste verdachte vatten en later ook door een tweede ploeg interventie en motorrijder een tweede verdachte.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Oplichting via sms of Whatsapp Opletten geblazen!

Politie_zone
 

 Zennevallei  Ben jij ook een Whatsapp-gebruiker? Het is ook een geweldig leuke en gebruiksvriendelijke app voor het delen van foto’s, korte berichten, leuke weetjes, … Maar… wist je dat de app ook zeer gegeerd is bij digitale criminelen. Op de een of andere manier geraken ze aan jouw gegevens en sturen ze jou in naam van je zoon, dochter, zus, vader of ander nauwe familieverwante een bericht met de vraag om snel geld te storten op rekeningnummer x, omdat ze hun telefoon kwijt zijn geraakt of omdat er dringend een grote aankoop betaald moet worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kinderen uit Leeuwse basisscholen ontdekken hun sporttalent met Sportkompas

Dsc_0001
 

In Sint-Pieters-Leeuw zijn heel wat sportverenigingen actief. Keuze genoeg zou je denken! Toch kiezen ouders vaak een sport voor hun kind zonder rekening te houden met wat het kind graag doet of kan!

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Politiebesluit mondmaskergebod in schoolomgeving en op parkings van sportcomplexen

Image002

Zoals bekend stijgt ook in Sint-Pieters-Leeuw het aantal besmettingen zeer sterk. Het dragen van een mondmasker op druk bezochte plaatsen is daarom essentieel om het risico van een tweede besmettingsgolf zoveel mogelijk te beperken. Op een aantal druk bezochte plaatsen gold tot op heden nog geen afdwingbare verplichting om een mondmasker te dragen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Gouverneur en burgemeesters tegen Corona

Deputatievl-br2020-020
 

De coronabesmettingsgraad in de provincie Vlaams-Brabant is op korte tijd snel verslechterd in vergelijking met de rest van Vlaanderen. Hierbij is de situatie duidelijk ernstiger in de gemeenten in de Vlaamse Rand, dan in verder gelegen gebieden zoals het Hageland of het Pajottenland. De intense interactie tussen de Vlaamse Rand en Brussel, alsook de relatief hoge bevolkingsdichtheid, zijn objectieve redenen voor deze verschillen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Hugo en Odette uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn een diamanten koppel

Leeuw_diamant_haezebrouck_g_
Hugo Haezebrouck en Odette Provoost vierden diamant. Foto © Marc Sluys
 

 Hugo Haezebrouck en Odette Provoost uit de Schockaertstraat in Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Ze werden geboren in Watou en hun moederes hielden elk een café open. De wereld is klein en zo leerden ze elkaar ook kennen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Start aanleg kunstgrasvelden bij SK Vlezenbeek, Leeuw-Brucom en FC Negenmanneke

201008_foto_start_werken_kunstgras
 

Maandag 12 oktober 2020 zal de eerste spade de grond ingaan voor de aanleg van de 3 kunstgrasvelden in Sint-Pieters-Leeuw. Deze investering in sportinfrastructuur betekent een grote stap vooruit voor de voetbalclubs, de vele jeugdvoetballers en de eerste ploegen van de verschillende clubs.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Start aanleg kunstgrasvelden bij SK Vlezenbeek, Leeuw-Brucom en FC Negenmanneke

201008_foto_start_werken_kunstgras
Herwig Smeets, schepen van sport.
 

  Maandag 12 oktober 2020 zal de eerste spade de grond ingaan voor de aanleg van de 3 kunstgrasvelden in Sint-Pieters-Leeuw. Deze investering in sportinfrastructuur betekent een grote stap vooruit voor de voetbalclubs, de vele jeugdvoetballers en de eerste ploegen van de verschillende clubs. Op een kunstgrasveld kan je immers dubbel zoveel uren spelen als op een klassiek grasveld, ook en vooral bij regenweer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Buddyproject OP-STAP blijft doorgaan tijdens corona

Image002

Het buddyproject OP-STAP bestond in juli precies één jaar. Het verbindt mensen in kwetsbare situaties met vrijwilligers. In duo gaan ze op stap om koffie te drinken, te wandelen, een babbel te doen … Ontspanning staat centraal!

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2020
Sam Herremans
ep
 

Diefstal aanhangwagen verijdeld in Sint-Pieters-Leeuw

Politie_zone
 

 Naar aanleiding van een nachtelijke patrouille werd de aandacht getrokken door een voertuig met aanhangwagen waarbij de nummerplaten van de wagen en de aanhangwagen verschilden. Omwille van verscheidene diefstallen afgelopen maanden, waren de inspecteurs extra op hun hoede.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 31 aug 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief