Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

Groen Sint-Pieters-Leeuw geeft wachtende fietsers in RUISBROEK extra energie

Ruisbroek3
 

Afgelopen donderdag deelde Groen Sint-Pieters-Leeuw energierepen uit aan fietsers op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek. Ze zullen nog lang moeten wachten op hun slimme verkeerslicht om veilig te kunnen oversteken aan het Sasplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2022
Marc Sluys
 

Victor en Rosette uit SINT-LAUREINS-BERCHEM vierden hun 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_wauters__weemaels_g_
 

Victor Wauters (75) en Rosette Weemaels (73) vierden hun gouden huwelijk. Victor is afkomstig van Sint-Laureins Berchem en Rosette van het naburige Elingen. Het gezin groeide met de dochters Marleen, Inge en Jessie en de 4 kleinkinderen: Amber, Elisabeth, Maurice en Jana. Ze wonen nog steeds in het prachtige Sint-Laureins-Berchem, tussen de velden en met zicht op het bos van Gaasbeek.  Ze zijn ook lid en bestuurslid van meerdere plaatselijke verenigingen. 

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2022
Marc Sluys
 

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” is opnieuw een succesverhaal!

Persmoment_afsluiting_zwerfvuil_4
 

 De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 26 maart tot 24 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten om het zwerfvuil aan te pakken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2022
Marc Sluys
 

Actie Taxi in PZ ZENNEVALLEI

Logo_zennevallei_muur_
 

 Op maandag en dinsdag 2 en 3 mei werden zo’n 27 taxivoertuigen gecontroleerd. Op maandag ging de actie door in Halle ter hoogte van de Nijvelsesteenweg. Hierbij werden 10 voertuigen aan de kant geplaatst waarvan er vier in overtreding waren met de taxiwetgeving. Op dinsdag ging de actie door in Sint-Pieters-Leeuw aan de Bergensesteenweg. Hier werden nog eens 17 voertuigen gecontroleerd. Zes voertuigen bleken niet in orde met de taxiwetgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 

LEEUW Rinkt Zaterdag 18 juni – vanaf 17 uur

Leeuw_rinkt
 

Eindelijk mag Leeuw Rinkt opnieuw de Leeuwse zomer op gang trekken! Opnieuw kan je genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op vier podia zorgt voor zomerse muziek en dans. Waar: Pastorijstraat (vanaf ingang gemeentehuis tot Rink), Rink, landhuis de Viron.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 

Open wandeling in BEVER

Kapel_burcht_bever_
 

 Bestemming van de maandelijkse open wandeling van de Streekgidsen (Toerisme Pajottenland & Zennevallei) is deze keer Bever, de meest uitgestrekte gemeente van de streek, gelegen in de uiterste zuidwesthoek van Vlaams-Brabant en grenzend aan Henegouwen en Oost-Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland en Sint-Pieters-Leeuw verdelen kledij aan Oekraïense vluchtelingen

A_kleding_lennik_1
Ingezonden foto
 

Om aan de kledijnoden van Oekraïense vluchtelingen tegemoet te komen schonk JBC ter waarde van zowat 100.000 EUR aan Rotary Belux kinder-, dames- en herenkledij, die in normale tijden in outletwinkels zouden worden verkocht. De clubs van Gaasbeek en Sint-Pieters-Leeuw konden de hand op meer dan 1.500 stuks leggen, die door de rotariërs in een loods in Vlezenbeek werden getrieerd en gesorteerd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Jean en Marieke uit de Meersteen in LEEUW vierden hun diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_de_bille_1
 

 Jean De Bille (83)  Marieke Wauters (83) vierden hun diamanten huwelijk. Beiden groeide op in Leeuw en leerden elkaar kennen op een bal in De Jonge Deken. Het gezin groeide met  Guido, Lieve en Dirk. Hun zoontje Geert stierf bij de geboorte. De kleinkinderen Bart, Els, Marieke, Kris en Annelies vonden het fijn om bij hun grootouders te zijn. Ondertussen zijn Jean en Marieke de fiere overgrootouders van Senne, George, Femke, Nele en Jaak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2022
Marc Sluys
 

Emile De Smet en Laurette Rasolonirina uit LEEUW vierden hun gouden huwelijk.

Leeuw_goud_de_smet_g_
 

 Emile (77) leerde Laurette (71) kennen in Madagascar waar hij aan het werk was. Hun grootste hobby is nu reizen samen met de kinderen en kleinkinderen. Zo bezochten ze enorm veel landen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2022
Marc Sluys
 

VLEZENBEEK - Voetweg wordt niet verplaatst als het van de minister af hangt

A_vlezenbeek_omleg_2
De bewuste voetweg. - Ingezonden foto
 

Vlaams minister Peeters houdt de verplaatsing van een voetweg in Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw) tegen. Op 11 maart 2022 vernietigde Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, het besluit van de gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw waarbij een trage weg zou worden verplaatst. Die verplaatsing gebeurde helemaal op vraag van een particulier. De gemeente volgde zonder enige kritiek. Trage Wegen en Schampavie vzw tekenden beroep aan en kregen gelijk bij Minister Peeters. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 09 apr 2022
Sam Herremans | 29 mrt 2022

archief