Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

Café Combinne nu ook in SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_caf___combinne
 

 Vanaf 1 oktober organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met Archeduc het praatcafé ‘Café Combinne’ in buurthuis 1601 in Ruisbroek. Van 9.30 tot 11.30 uur kan je er elke dinsdag terecht om gezellig samen te zijn en elkaar te ontmoeten. Een vrijwilliger begeleidt de praatcafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Marc Sluys
 

Groot nieuw(s) bij Bell Tours in SINT-PIETERS-LEEUW

Bustronomie_bell_tours_-_103
 

Zopas werd de nieuwe ALLISON aangeschaft om het autocarpark uit te breiden. Bell tours investeerde de jongste jaren fors in nieuw materiaal en het groene karakter draagt men er hoog in het vaandel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Victor fietste elke dag naar de bakkerij om zijn Yvonne te ontmoeten

Sh2_3466_01__large_
 

Victor Renier en Yvonne De Saegher vierde hun gouden bruiloft, Victor werd geboren in Nederland, waar zijn vader was gaan wonen omwille van de oorlog en om er werk te vinden. Naast een job vond hij er ook zijn liefde. Na de oorlog, in 1950, kwam hij terug met zijn gezin naar België wonen, in Ganshoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Binnenkort weer Lionair in SINT-PIETERS-LEEUW

Lionair
 

Op zaterdag 21 september organiseert Chiro Snoopy voor de vijftiende keer Lionair. Dit is hun feestelijke opening van het nieuwe Chirojaar waar jong en oud welkom zijn. Er zijn tal van activiteiten voorzien zoals een springkasteel en ouder-kind wedstrijden. Om 11u beginnen ze al met een voetbalwedstrijd en je kan er  genieten van een drankje met live bandjes, in de Mekingenweg 36 in Sint-Pieters-Leeuw daar moet je zijn!

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!

Spl_1
 

Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!  Het wijkparkje ‘Hoge Paal’ wordt binnenkort een natuurlijk paradijs voor klein en groot. Deze week ging aannemer Strabo aan de slag om meer openheid en beleving in het park te creëren en om er speelnatuur te voorzien. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Voor het 3de jaar op rij autovrije schoolomgevingen tijdens de Week van de Mobiliteit

Spl2__large_
 

Voor het 3de jaar op rij autovrije schoolomgevingen tijdens de Week van de Mobiliteit: Tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot en met 20 september 2019 zal de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met alle Leeuwse basisscholen, opnieuw focussen op een autoloze dag aan de directe schoolomgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Startactiviteit KLJ Vlezenbeek

Image1
 

Zin in een spetterende zondagnamiddag? Niet twijfelen! Kom dan gewoon op zondag 29 september eens langs op onze startactiviteit. Je kan dan samen met al je vriendjes en vriendinnetjes komen ontdekken hoe tof KLJ is. Vanaf 13u30 worden jullie verwacht aan de pastorietuin, Dorp 43 in Vlezenbeek. De leiding staat alvast paraat om er een leuke namiddag van te maken!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

1000-tal eters op eetfestijn N-VA Sint-Pieters-Leeuw

Img-20190907-wa0009
1000-tal eters op eetfestijn N-VA Sint-Pieters-Leeuw. Foto Ingezonden
 

  Met een 1.000-tal aanwezigen op 3 dagen was het eetfestijn van de lokale N-VA afdeling van Sint-Pieters-Leeuw editie 2019 een druk bezochte editie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

15 september Dag van de Landbouw ook bij Hoeve Lemaire in OUDENAKEN

Brabant-_lemaire_oudenaken_009
Hoeve Lemaire is een akkerbouw- en vleesveebedrijf in Oudenaken. Foto ingezonden
 

  Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Op zondag 15 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op http://www.dagvandelandbouw.be/. Op deze website kan je de bedrijven zoeken per gemeente, provincie of sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Hendrik Warnot vierde zijn honderdste verjaardag

Sh2_2239_01__large_
 

“Van korstjes krijg je borstjes” en van “alle dagen spek wordt je honderd jaar” dit wist Hendrik ons te vertellen tijden zijn viering op het gemeentehuis. Hendrik Warnot geboren op 28 augustus 1919 in Sint-Pieters-Leeuw was al die jaren slager in verschillende groot warenhuizen (Sarma...)

Hendrik zijn geheim om honderd jaar te worden is gewoon elke dag spek te eten, de biefstuk geeft hij aan zijn trouwe levensgezel, zijn poes van 20 jaar oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 12 mrt 2019

archief