Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

REGIO - Colruyt en Studio 100 lanceren boek "Pottenlikkers"

De-pottenlikkers-2
 

Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 versterken hun samenwerking na een eerste succesvol jaar. Doel van dit 100% Belgisch partnership is om een generatie van groente- en fruitambassadeurs onder kinderen te creëren. Bij de start, eind 2019 vertaalde dit zich in een wekelijks kookprogramma voor en door kinderen. In november lanceren Colruyt Laagste Prijzen en Studio 100 het kookboek “De Pottenlikkers” vol recepten, weetjes en tips over groenten en fruit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Lukas Demuynck (23) uit SINT-PIETERS-LEEUW in de running om Belgian Red Reporter te worden

Auto
 

De talentenjacht van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en Proximus om een vliegende fanreporter voor de Rode Duivels en Red Flames te verkiezen zit vandaag bijna in de laatste fase. Zes sociale mediatalenten maken in een halve finale uit wie het tot Belgian Red Reporter schopt. Tijdens België - Engeland afgelopen zondag moesten zij - helemaal coronaproof - een nieuwe video-opdracht afronden. 

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Handhaving coronamaatregelen in PZ Zennevallei

Politie_zone
 

2020 gaat nu al gegarandeerd de geschiedenisboeken in omwille van de coronaproblematiek. Ook voor de lokale politiezone Zennevallei is het schakelen en aanpassen aan de nieuwe geldende normen en wetten. De afgelopen 8 maanden werden op deze manier 600 processen-verbaal opgesteld, waarvan de meest voorkomende inbreuk samenscholing betreft, dat goed is voor bijna de helft van alle inbreuken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Leeuwse dienstencentra houden contact met hun senioren via radioprogramma

Srh
 

Sint-Pieters-Leeuw neemt een bijzonder initiatief. Omdat de bezoekers van de lokale dienstencentra elkaar tijdens deze tweede lockdown niet fysiek kunnen ontmoeten en seniorenbonden de afgelopen maanden ook geen enkele activiteit konden organiseren, willen ze deze mensen op een andere manier dichter bij elkaar brengen.  Van 13 november tot en met 18 december maken de Leeuwse dienstencentra radio dankzij de samenwerking met Stadsradio Halle. Elke vrijdag is er een speciaal programma rond de drie Leeuwse dienstencentra: “Leeuw tot uw dienst”. Elk centrum komt tijdens deze zes uitzendingen tweemaal aan bod.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Victoria Halle geeft opkikker aan de Carnavalisten

Vcc
Carnavalitis : woensdag 11 november tussen 11 en 13 uur te volgen via 105.2 FM , www.radiovictoria.be of de app
 

 Traditioneel gaat op 11 november het carnavalsseizoen van start in Halle. Dit jaar zijn alle activiteiten verboden en uiteraard geldt de ophokplicht ook voor Tastendeuvel en de Orde van de Prinsessen.  Om de carnavalisten op die belangrijke dag toch een goed gevoel te bezorgen en hen virtueel nog eens samen te brengen, pakt de Halse radio Victoria uit met een speciale aflevering van ‘Carnavalitis’ op woensdag 11 november om 11 uur. Frank Vannerom en Sonia D’Ours willen er een plezierige radioshow van maken: Carnavalitis : woensdag 11 november tussen 11 en 13 uur te volgen via 105.2 FM , www.radiovictoria.be of onze app 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Sint-Pieters-Leeuw - Plan voor secundaire school krijgt vorm

Populiertje
© Sint-Pieters-Leeuw POPULIERTJE
 

Sint-Pieters-Leeuw staat gunstig tegenover de  bouw  van een nieuwe secundaire school in de gemeente. Het Heilig Hart College uit Halle vraagt het gemeentebestuur om een optie tot erfpacht. In Sint-Pieters-Leeuw is tot op heden geen enkele middelbare school gevestigd. De site achter de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje zou de locatie worden voor de nieuwe middenschool in de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Verenigingen mogen niet zomaar wafels aan huis verkopen

Provinciegouverneur-jan-spooren
 

De Gouverneur  van Vlaams-Brabant reglementeert de huis-aan-huis-verkoop van  verenigingen.  

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft in een politiebesluit van 4 november een artikel opgenomen waarin de ‘occasionele verkoop van goederen door verenigingen’, wordt geregeld. Aanleiding was de onduidelijkheid die hierover bestond na de publicatie van het MB van 28 oktober 2020 en de wijziging daarvan door het MB van 1 november 2020, met als gevolg talloze vragen van lokale besturen en verenigingen. De gouverneur beoogt een evenwicht te brengen tussen een maximale epidemiologische veiligheid enerzijds en het toch nog mogelijk maken voor verenigingen om een centje bij te verdienen anderzijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Sint-Pieters-Leeuw - Van bouwgrond naar landbouwgrond

Reysberg_cr
 

In Sint-Pieters-Leeuw wordt een nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan(RUP) Reysberg uitgewerkt. Hiermee zorgt de gemeente er voor dat van bouwgrond opnieuw landbouwgrond wordt gemaakt

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

McDonald’s SINT-PIETERS-LEEUW zoekt 30 medewerkers voor nieuw restaurant

Echte McDonald’s liefhebbers uit Sint-Pieters-Leeuw worden op hun wenken bediend, want op 15 december opent franchisenemer Marco Van Oppens er een nieuw restaurant. Het nieuwe restaurant bevindt zich eveneens op de Bergensesteenweg op huisnummer 427 naast de vestiging van Makro.

 
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Brabantsebaan: van 70 naar 50 km/uur

Persbericht_verlagen_snelheid_brabantstebaan_jan_desmeth
 

Binnenkort zal de maximum snelheid op de Brabantsebaan over het hele traject - van aan de frituur aan de vijfhoek in Vlezenbeek tot aan de Don Boscoschool in Halle - verlaagd worden van 70 naar 50 km/uur. Dit werd zowel op de gemeenteraad van Halle als Sint-Pieters-Leeuw beslist.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 17 apr 2020

archief