Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW De Jelle Cup is niet meer weg te denken in Sint-Pieters-Leeuw

Editiepajot_bart_devill___jellecup2017
foto Bart Devillé
 

 De “Jelle Cup 5-5” is in Sint-Pieters-Leeuw al een hele traditie geworden  zoals de jaarlijkse Avondmarkt, StraPatZen en andere  bruisende activiteiten. Leeuw leeft inderdaad als nooit tevoren. En wat een en ander nog interessanter maakt: de “Jelle Cup 5-5” vindt plaats voor het goede doel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Twizy voor de lokale politiezone ZENNEVALLEI

Twizy_overhandiging_sleutel_breedte
Foto van links naar rechts: burgemeester Dirk Pieters, burgemeester Luc Deconinck, burgemeester en voorzitter van de politieraad Hugo Vandaele, wijkinspecteur Jurgen Hamelryck en korpschef Mark Crispel.(Ingezonden)
 

 Vandaag werd officieel de sleutel overhandigd van de eerste Twizy voor de wijkwerking van de lokale politiezone Zennevallei. De zone wil investeren in milieuvriendelijke rijtuigen voor de niet dringende dienstverlening zoals de wijkwerking. Met dit voertuig wil de zone vooral aanspreekbaar en toegankelijk zijn voor de burger. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HEMA Sint-Pieters-Leeuw pionier in Vlaams Brabant

Editiepajot_bart_devill___hema
ingezonden foto
 

 HEMA bouwde het filiaal aan de Bergensesteenweg 65 in Sint-Pieters-Leeuw om naar het voorbeeld van haar internationale winkels. Dit winkelconcept ontwikkelde HEMA voor steden als Barcelona, Parijs en Londen en bleek zo’n succes dat het nu ook in Nederland, BelgIë en Luxemburg wordt uitgerold. Waar het op neer komt, het aanbod wordt overzichtelijker  door het aanbod in te delen in werelden. Zo wordt het voor de klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ ZENNEVALLEI - Controles overdag zeer zinvol

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Op 11 juli in de namiddag werd PZ Zennevallei een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de Welkomstlaan in Halle waarbij het binnenrijdend verkeer werd gecontroleerd. Hierbij kwamen zowel personen- als vrachtwagens (rij- en rusttijden, ladingzekering, …) in aanmerking voor de controle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Editiepajot_bart_devill___tovertafel
foto Bart Devillé
 

 Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project. De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

N-VA SINT-PIETERS-LEEUW belt net geen 200 keer aan

Bloemen_n_va
Ingezonden foto
 

 Voor het negende jaar op rij belden de bestuursleden van N-VA Sint-Pieters-Leeuw aan bij de inwoners, die een Vlaamse Leeuw hadden laten wapperen op deze Vlaamse Feestdag.Ze wensten de mensen een fijne feestdag en bedankten hen om de Leeuwenvlag uit te hangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Controle van auto’s nabij ANPR-camera’s

3_politielogo_2011_p200
EP

 Afgelopen vrijdag organiseerde de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei tijdens de middagspits in Sint-Pieters-Leeuw een controle vlak voorbij de aanwezige ANPR-camera’s. ANPR staat voor automatische nummerplaatherkenning. Een statisch dispositief werd opgesteld en twee motorrijders werden ingezet voor de interceptie van de voertuigen. Buiten de gegevens aangereikt door het ANPR-systeem (niet-verzekering, niet-inschrijving, vervallen technische keuring) werden nog andere verkeersinbreuken vastgesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

Jozef en Lea uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden 60 jaar huwelijk

Leeuw_diamant_goossens__g_
Jozef Goossens en Lea Machiels vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

Jozef Goossens (81) en Lea Machiels (79) uit de Oude Brusselbaan 26 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk. Hun gezin groeide met Marc, Dirk en Eric (+) en de kleinkinderen Ineke, Lien en Arno. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kathleen D’Herde trekt ‘LVL-Open VLD’ bij de gemeenteraadsverkiezingen

Kathleen_d_herde
Kathleen D'Herde (Foto Felix Merckx)

 Het bestuur van Open Vld SPL vergaderde  over de toekomstvisie naar aanleiding van de ‘gemeenteraadsverkiezingen 2018’. Tijdens deze vergadering duidde het bestuur unaniem voorzitter Kathleen D’Herde aan als  lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HEMA SINT-PIETERS-LEEUW als eerste in Vlaams-Brabant verbouwd naar internationale winkelconcept

Hema
Ingezonden
 

  HEMA bouwde het filiaal aan de Bergensesteenweg 65 in Sint-Pieters-Leeuw om naar het voorbeeld van haar internationale winkels. Dit winkelconcept ontwikkelde HEMA voor steden als Barcelona, Parijs en Londen en bleek zo’n succes dat het nu ook in Nederland, België en Luxemburg wordt uitgerold.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 06 jul 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 30 jun 2017
Emile Devogeleer | 28 jun 2017
Felix Merckx | 26 jun 2017
Elsie De Greef | 18 jun 2017
Felix Merckx | 16 jun 2017

archief