Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

De trein vervoerde Marcel en Eliane uit LEMBEEK naar 50 jaar huwelijk

Lembeek_goud_vermeir_g_
Marcel Vermeir en Eliane Devalkeneer vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Marcel Vermeir (73) en Eliane Devalkeneer (70) uit de Trompstraat 7a in Lembeek vierden in De Verleiding in Leerbeek hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de dochters Marleen en Kristien en de kleinkinderen Eline, Marlies, Lore en Bouwe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Leerlingen openen speel- en leertuin. Natuur op school in VLEZENBEEK

Ave_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De Ave-Mariabasisschool heeft de afgelopen twee jaar, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, van haar grijze speelplaats een groene speel- en leertuin gemaakt. De school kreeg hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant, die scholen stimuleert om te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein. Daarom krijgen scholen die hun site vergroenen subsidies voor ‘Natuur Op School’. Op 23 mei openende de leerlingen hun speel- en leertuin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – “Leeuw Rinkt” voor de tiende krrt op 17 juni 2017

Rink_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Leeuw Rinkt is al aan zijn 10de editie, en ook dit jaar staan er heel wat activiteiten op het programma. Muziek, tentoonstellingen, markt, kuieren langs marktkraampjes een terrasje doen het kan allemaal  op dit sociocultureel evenement.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Datum straatnaamwijzigingen eindelijk gekend: 12 juni 2017

Impeleer
EP
 

 In januari 2017 organiseerde het gemeentebestuur  een druk bijgewoonde infoavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezige inwoners van de wijk Impeleer en van de betrokken straten in Vlezenbeek kregen er uitleg bij het verloop van de straatnaamwijzigingen. Er werd een infobrochure uitgedeeld waarin werd uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Serviceflats Residentie “Van Parys” bestaan 20 jaar!

Ruisbroek_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 

 In 1976 heeft Mevr. Van Parys, een welstellende dame uit Ruisbroek, bij haar overlijden een  legaat van 9 miljoen Belgische frank geschonken aan de toenmalige COO (Commissie voor Openbare Onderstand).  Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

Raymond en Georgette uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn gouden koppel

Leeuw_goud_callebaut__g_
Raymond Callebaut en Georgette Horlait vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Raymond Callebaut (78) en Georgette Horlait (72) uit de Hazeveld 9 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de dochters Regine en Sigrid en de kleinkinderen Lennert en Senne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Petrus en Marie-Annie vierden briljanten huwelijk

Briljant_groot
Ingezonden foto's
 

OKRA Oudenaken Sint-Laureins Berchem vierde het 65 jarige huwelijk  (briljant) van Petrus Pauwels  (89) en Marie-Annie Van Mulders (87) Ze wonen in Vlezenbeek .en traden in het huwelijk te Vorst(bt) waar Marie Annie woonde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - SP.A betreurt gebrek aan visie en ambitie bij bouw assistentiewoningen en dienstencentrum Wilgenhof

Vanvooren
David Van Vooren (Ingezonden foto)

 De Leeuwse OCMW-Raad keurde het programma van eisen voor de bouw van assistentiewoningen en een dienstencentrum op de site Wilgenhof goed. OCMW-raadslid David Van Vooren (SP.A) formuleerde diverse voorstellen tot bijsturing van dit project. Zo pleitte hij onder meer voor de bouw van een kinderdagverblijf op de site, een groter aantal woningen voor personen met een handicap en hogere ambities op het vlak van energiezuinig en duurzaam bouwen. Deze voorstellen werden afgewezen door de N-VA/CD&V-meerderheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jongeren weerbaar maken

Leeuz_1
Foto's Felix Merckx
 

 MEGA, Mijn Eigen Goed Antwoord, is een gemeentelijk preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs. Het project wordt georganiseerd door de jeugddienst en de dienst Maatschappelijke Veiligheid en tracht, in samenwerking met de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw, jongeren weerbaarder te maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

RUISBROEK - Zes vrachtwagens waren overladen

1_politie_2010__pixels200
EP

 Gisterenochtend (dinsdag 16 mei) werd een verkeersactie georganiseerd met de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei, GOCA (Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) en VALBEL (Vlaamse belastingdienst). De controle had plaats langs de autosnelweg in Ruisbroek en duurde de hele voormiddag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Felix Merckx
EP
 
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 11 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 10 mei 2017
Marc Sluys | 30 apr 2017

archief