Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21

Belevingswandeling LEEUW verbindt kunst, poëzie en dementie

Scherm__afbeelding_2023-09-20_om_20
 

 Te midden van de "Week van vergeet demen(s)tie niet" (18 tot 22 september) vond vandaag een inspirerende belevingswandeling plaats. Het lokaal bestuur, de lokale dienstencentra en woonzorgcentrum Zilverlinde bundelden hun krachten om een reeks betekenisvolle activiteiten te organiseren, gericht op bewustwording en begrip voor dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

Maand_geuze_23_
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW Een eerste voorstelling van Bier Sorbets komt er aan

Editiepajot_bart_devill___lambiekfabriek11
Foto archief Bart Devillé
 

 

In het kader van de populaire “Muzikale Brouwsels” in Sint-Pieters-Leeuw, hebben Il Gusto della passione en Lambiek Fabriek de handen in elkaar geslagen voor het organiseren van een eerste voorstelling van Bier Sorbets.Op 22 september ‘23 vanaf 18u is de volgende editie van “Muzikale Brouwsels” in Sint-Pieters-Leeuw. Dit beproefde recept van een Afterwork moment met live optreden in de Lambiek Fabriek zet zo lokaal gebrouwen bieren op een ludieke manier in de kijker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Steun Krok & Ko's uitbreiding naar VLEZENBEEK

Scherm__afbeelding_2023-09-18_om_20
 

 Krok & Ko, da’s een krokante lunchplek in Itterbeek waar bijzondere mensen lekkere “kroks” serveren voor iedereen in de buurt. Hun missie om sociaal kwetsbare mensen te versterken en betere kansen te bieden in de maatschappij breidt zich nu uit naar Vlezenbeek, namelijk naar het sfeervolle en karaktervolle oud gemeentehuis. Er is echter nog veel werk aan de winkel om van Krok & Ko 2.0 een succesverhaal te maken. Maar daar kan jij bij helpen! Lotjes kunnen naast Krok&Ko in Itterbeek ook gekocht worden in Dorp 17 in Vlezenbeek en op de jaarmarkt van Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Christine en Robert uit Zuun vierden 50 jaar huwelijk.

Dsc_6249__groot_
 

50 jaar terug, op 50 kilometer van hier, in het stadhuis van Oudenaarde trouwden Christine Lecompte, dochter van Floris en Lucie Lecompte-Van Mullem en Robert Huysman, zoon van Charles en Lea Huysman-Willem. Ver zijn ze elkaar niet gaan zoeken. Tussen Leupegem en Ename liggen amper 5 kilometer, een uurtje te voet, 5 minuten met de auto, 10 minuten per fiets.....

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - De boeken brachten Maria en Jean uit ZUUN 65 jaar samen

Dsc_6244__groot_
 

 Maria Wouters (92) en Jean Van den Abeele (92) vierden hun 65 jaar huwelijk. Jean werd geboren in Vlezenbeek, Maria in Anderlecht. Ze verhuisde op tweejarige leeftijd naar Zuun. Maria mocht, als enig kind, naar de humaniora in Regina Caeli en ging daarna sociaal werk studeren aan de hogeschool. Jean was, als oudste van 3 kinderen, jong aan het werk maar studeerde bij in avondschool Arts et Métiers in Brussel en aan het Willemsfonds. Maria en Jean leerden elkaar kennen op een dansavond met een harmonieconcert. Jean ontwikkelde een plotse leeshonger want Maria was bibliothecaris in de bibliotheek van Zuun

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Werken sas RUISBROEK: positief effect op scheepvaart en wegverkeer

Scherm__afbeelding_2023-09-15_om_16
 

De werken aan het sas van Ruisbroek, oorspronkelijk gepland tussen 11 en 27 september, zijn succesvol afgerond na slechts één week. Dit betekent dat de sasbrug in de loop van vandaag wordt heropend voor gemotoriseerd verkeer.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2023
Marc Sluys
 

Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

 Het aantal klanten in de Sociale Kruidenier OMME-karreke stijgt, net als de voedselprijzen. Daardoor draaide de winkel de voorbije maanden verlies. Stad Halle maakt 5.000 euro aan steun voor de winkel vrij. Zo kunnen gezinnen met  financiële moeilijkheden hier verder terecht.


 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Sluys
 

Landelijke Gilde VLEZEBEEK viert 125-jarig bestaan met maïsdoolhof

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_21
 

 2023 is voor de Landelijke Gilde Vlezenbeek een bijzonder jaar, onze vereniging opgericht in 1898 bestaat dit jaar 125 jaar. Bovendien werden we door de Landelijke Gilde Nationaal uitverkozen om " dorp in de Kijker 2023 " te zijn. Met tal van bestaande en nieuwe activiteiten hebben we een goed gevulde kalender en maken we van dit feestjaar een echt grand cru jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 aug 2023
Marc Sluys | 04 aug 2023

archief