Laatste artikels van Sint-Pieters-Leeuw

C21 Css

10de editie van StraPatZen in LEEUW

Img_6922
 

 Na een annulatie in 2020 en een corona-editie in 2021, gaan we op zaterdag 20 augustus 2022 opnieuw voor een normale editie van StraPatZen. We kijken er alvast, samen met jullie, naar uit.

StraPatZen is en blijft een evenement dat jou gratis aangeboden wordt met een heel arsenaal aan acts en entertainment zoals acrobatische stunts, komische circusvoorstellingen, betoverende goocheltrucs, theater en kinderspelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Marc Sluys
 

Vrijdagmarkt LEEUW vanaf 12 augustus terug op oude locatie

Affiche_markt
 

  Marktkramers hebben tijdens een tussentijdse evaluatie aangegeven dat zij terug willen naar de oude locatie voor de vrijdagmarkt. Aanvankelijk zou de locatie eind september geëvalueerd worden bij marktkramers, bezoekers, lokale handelaars en andere betrokkenen, maar omdat een overgrote meerderheid van onze marktkramers nu al overtuigd is dat de markt langs de Rink een veel betere optie is, werd de beslissing reeds genomen. Vanaf vrijdag 12 augustus 2022 zal de Vrijdagmarkt dus opnieuw doorgaan op de vroegere locatie langsheen de Rink.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2022
Marc Sluys
 

Lindemans VLEZENBEEK haalt karrenvracht medailles binnen in eerste ronde van World Beer Awards 2022

Schermafbeelding_2022-08-07_om_13
 

 Tijdens de World Beer Awards in Londen werden dit weekend de medailewinnaars en ‘Country Winners’ bekendgemaakt. Dat is het eerste luik van het prestigieuze bierconcours, dat de beste internationaal erkende bierstijlen promoot en beloont. Brouwerij Lindemans zorgde voor een nooit eerder geziene prestatie. In totaal sleepte de lambiekproducent uit het Pajottenland, die dit jaar zijn 200-jarig bestaan viert, maar liefst zes prijzen in de wacht: vijf gouden awards en een zilveren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2022
Marc Sluys
 

Boerkozen Eduard en Gilberte uit VLEZENBEEK vierden 60 jaar huwelijk

Leeuw_diamant_lintermans-van_belle_g_
 

 Eduard Lintermans (89) en Gilberte Van Belle (82) uit de Lenniksebaan 1071 in Vlezenbeek vieren hun diamanten bruiloft. Beiden groeiden op in Vlezenbeek en kenden mekaar al van tijdens de kinderjaren. Maar tijdens het bal van de Vlezenbeekse kermis in de Elysée sloeg de vonk over. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2022
Marc Sluys
 

Giovanni en Giovanna uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_seminerio_
 

 Op het gemeentehuis van Sint-Pieters Leeuw werden Giovanni Seminerio (86) en Giovanna Picone (82) ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijk. Ze leerden elkaar kennen op een feest in hun geboorteland in Sicilië. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2022
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Muzikale brouwsels in LEEUW

Brouwerijdagen_
 

 Omdat wij in Sint-Pieters-Leeuw fier zijn op onze streekproducten organiseren wij Muzikale brouwsels waar je kunt genieten van een lekker lokaal biertje in een gezellige en muzikale context.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2022
Marc Sluys
 

Wekelijks een optreden op een brouwerij in SINT-PIETERS-LEEUW

2019-04-26-artisonale-brouwerij-4pajot_victorius_gouden-bier_raymond-de-saegher
 

 Nu vrijdag, 5 augustus organiseert de gemeente SPL het eerste muzikale brouwsel bij Brouwerij 4Pajot, op de binnenkoer van hoeve Keymolen, Konijnestraat 86 te Vlezenbeek.18h30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - KV Zuun start met ambitie aan het nieuwe seizoen

P1011370
 

Na een sterke terugronde met een reeks van 18 op 18 en een vierde plaats in de eindrangschikking kijken de spelers en het bestuur van KV Zuun met veel verwachtingen uit naar het nieuwe seizoen in derde provinciale.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

Gis Spitaels en Gust Crabbe uit VLEZENBEEK vierden hun gouden huwelijk

Vlezenbeek_goud_crabbe__f_
 

 Marie-Ghislaine (68), Ghis genoemd, is geboren in Geraardsbergen en groeide op in Okegem. Gust Crabbe (72), is geboren in Vlezenbeek op 6 mei 1950 en verliet de gemeente alleen voor zijn legerdienst in Turnhout en Soest (BSD) in 1969-70. 
Ghis en Gust leerden elkaar kennen in de omgeving van hun werkplek, zij op de Arbeidsrechtbank en hij op de correctionele rechtbank in Brussel in de bijgebouwen van het Justitiepaleis aan de Quatre-Brasstraat. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2022
Marc Sluys
 

Herinrichting Bergensesteenweg (N6) in SINT-PIETERS-LEEUW

Schermafbeelding_2022-06-14_om_17
 

 Grote herinrichting Bergensesteenweg gaat verder: vanaf dinsdag 2 augustus opnieuw werken in Sint-Pieters-Leeuw. Op dinsdag 2 augustus gaan het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw opnieuw aan de slag op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. De komende maanden wordt er op verschillende plaatsen gewerkt aan de volgende fases van de grote herinrichting van de gewestweg, te beginnen met het stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstraat. Tijdens de werken blijft verkeer op de Bergensesteenweg altijd mogelijk in de twee richtingen, zij het over versmalde rijstroken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jul 2022

archief