SINT-PIETERS-LEEUW - Houten paviljoenen maken plaats voor nieuwbouw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Houten paviljoenen maken plaats voor nieuwbouw

Editiepajot_spl_school_1_gr_foto_merckx
Huismeester Hugo Demol, secretaresse Caroline Vervaeren en oud-leerling André De Saeger kijken naar de afbraak van hun school. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_school_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_school_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_school_2_gr_foto_merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw is men begonnen met de afbraak van de houten paviljoenen op de campus van het Gemeenschapsonderwijs in de Albert Van Cothemstraat. Zij maken er plaats voor nieuwbouw.

De houten paviljoenen voor het Gemeenschapsonderwijs ‘De Groene Parel’ en de Middenschool ‘GO!SIGO’ op de campus in de Albert Van Cothemstraat staan er al sinds 1960 en zouden 20 jaar dienst moeten doen. Intussen staan zij er wel aan bijna 50 jaar en moesten al een paar keren hersteld worden. Van een nieuwbouw was er reeds sprake begin 1970. In de huidige fase worden 4 paviljoenen afgebroken.
 
Tot vorig jaar hebben zij dienst gedaan voor de leerlingen van de Basisschool en de Middenschool. Voor deze klassen werd er onderdak gevonden in de vroegere ateliers van metaal en hout.
De paviljoenen die nu afgebroken werden deden ook dienst als didactische keuken, labo, leraarszaal en voor het geven van de levensbeschouwelijke vakken.
 
De vier paviljoenen worden vervangen door een voorlopige uni bestaande uit een secretariaat, leslokalen en sanitaire installaties.
Zowel de Basisschool als de Middenschool blijven vertegenwoordigd op de campus in Sint-Pieters-Leeuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief