SINT-PIETERS-LEEUW - Scrabbletornooi voor de basisscholen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Scrabbletornooi voor de basisscholen

Editiepajot_spl_scrabble_1_gr_foto_merckx
Foto's Merckx
 
Editiepajot_spl_scrabble_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_scrabble_2_kl_foto_merckx
 

Leerlingen van alle Leeuwse basisscholen konden deelnemen aan een scrabbletornooi. Voor de zeventiende keer werd dergelijk tornooi georganiseerd door het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met De Vlaamse werkgroep DE VREDE. In de Merselborre in Vlezenbeek.

Vandaag namen het de leerlingen van de vierde jaren onder elkaar op. Morgen woensdag komen zijn 5de leerjaren aan de beurt en donderdag zijn het de leerlingen van het 6de jaar. In totaal worden niet minder dan 727 spelers verwacht. Voor elke klas is er een scrabblebord en elke deelnemer krijgt een appel. De bedoeling van dit alles is de kinderen op een speelse manier keurig Nederlands (AN) te leren gebruiken.
 
Ook vrijdagavond wordt er in de Merselborre vanaf 19 uur door de zelfde mensen een scrabbletornooi georganiseerd. De deelnemers worden dan onderverdeeld in vier categorieën, namelijk clubspelers, gelegenheidsspelers, jeugdspelers tot 10 jaar en verwenspelers. De laatste categorie zijn anderstaligen die zich op een prettige, speelse wijze het geschreven Nederlands eigen willen maken.
Inschrijven kan nog de avond zelf. Deelname : € 5 individueel – € 7,5 gezin
 
Meer inf : G.C.C.Coloma – tel. 02/371.22.62 (kantooruren)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief