SINT-PIETERS-LEEUW - Er kon nog materiaal uit de afgebrande sporthal gehaald worden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Er kon nog materiaal uit de afgebrande sporthal gehaald worden

Editiepajot_spl_materiaal_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_materiaal_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_materiaal_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_spl_materiaal_2_gr_foto_merckx
 

Na de brand in de sporthal in Ruisbroek zijn de gemeentediensten van Sint-Pieters-Leeuw onder begeleiding de sporthal binnen gegaan. Zij gingen zien of er nog materiaal te recupereren viel van de verschillende sportclubs die er oefenden. Er kon nog een pak materiaal in tamelijke goede staat uit de afgebrande sporthal gehaald worden.

De verschillende sportclubs mochten in Zonnig Leven komen kijken of ze hun eigen materiaal konden herkennen en recupereren
Al vlug bleek dat er veel materiaal gerecupereerd kan worden. Zo waren de vele tennisballen van Borgel Tennisclub nog intact. Ook een ballenmachine van zo een 3.000 euro zou intact liggen in een opslagplaats van de politie. Ook Turnsport Verbroedering Ruisbroek vond kasten en ander materiaal die nog intact waren. Het zelfde was er bij Gympie. Ook hier nog volledig intact materiaal. Heel wat materiaal werd dadelijk meegenomen.
 
Burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V): “De voorbije dagen hebben wij absoluut niet stilgezeten. Ook onze medewerkers-sportfunctionarissen Caroline Putman en Bart Van Onsem hebben, samen met de sportclubs, oplossingen gezocht opdat deze laatste hun sport zonder veel onderbreking zouden kunnen blijven beoefenen. Er zijn al heel wat resultaten geboekt”.
 
Zo kan Volley Ruisbroek 84 terecht in het St-Niklaasinstituut op de grens met Anderlecht. Leeuwse Badminton kan terecht in SH Beersel, en voor hun wedstrijden worden ze geholpen door Badmintonclub Halle en dan nog misschien 2 uren in het Wildersportcomplex in Zuun.
Turnkring Verbroedering kan terecht in de gemeenteschool Wegwijzer en de Jan Ruusbroecschool, beiden gelegen in Ruisbroek
Er blijven nog problemen op te lossen voor de tennisclubs en de Zaalvoetbalcompetitie Ruisbroek.
 
Lieve Vanlinthout: “Het mag gezegd en geschreven worden dat onze sportdienst veel steun kreeg van de collega-sportfunctionarissen van de regio Zuidwestrand. Volleybalclub Saco uit Halle schonk 12 volleyballen aan Volley Ruisbroek 84. Jan Crabeels, directeur van het Kleuter- en Lager Onderwijs van de Don Boscoschool in Halle bood spontaan zijn turn- en sportzaal aan om onze sportverenigingen uit de nood te helpen”.
 
INSTORTINGSGEVAAR
Intussen bracht de expert van de verzekeringsmaatschappij van het gemeentebestuur een bezoek aan de uitgebrande sporthal. Dit gebeurde nadat een expert van de brandweer Halle woensdagvoormiddag het sein op groen zette om de sporthal op twee plaatsen door een paar mensen gedurende een korte tijdsspanne te laten betreden.
 
Het gemeentebestuur wacht nu op de expertise van de verzekeringsmaatschappij ten einde te kunnen beslissen hoe en wanneer een nieuwe sporthal zal kunnen gerealiseerd worden.
 
Nadat het mogelijks te recupereer materiaal uit de sporthal werd weggehaald, werd de sporthal opnieuw hermetisch afgesloten. Instortingsgevaar is nl. nog altijd niet volledig uitgesloten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief