SINT-PIETERS-LEEUW - Vic Feytons-erediploma voor Patrick Bardyn

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vic Feytons-erediploma voor Patrick Bardyn

Editiepqjot_hqlle_feytons_foto_sluys
Foto's Nand Sluys
 
Editiepqjot_hqlle_feytons_2_foto_sluys
 
Editiepqjot_hqlle_feytons_3_foto_sluys
 

Het Davidsfondsbestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft beslist het Vic Feytons Erediploma 2009 toe te kennen aan Patrick Bardyn, kunstfotograaf met nationale uitstraling.

Patrick Bardyn won in 2009 de Bronzen Lens, een internationale wedstrijd in Knokke-Heist met deelnemers uit 37 landen, met meer dan 600 kunstenaars en ruim 4000 inzendingen. Zijn werk werd eerder ook al geselecteerd voor de Canvascollectie en niet toevallig siert een werk van hem het boek Stadsgedichten van Tom Lanoye.

Hij ontwikkelt een zeer eigen en ook herkenbare stijl. Centraal staat de mens, meestal in de stadsbiotoop, bij voorkeur Brussel, waar zijn roots liggen. Het licht en de omstandigheden het alledaagse van het leven ombuigen en een verhaal creëren in de fantasie van de kunstenaar èn van de toeschouwer. Typerend is ook zijn keuze voor zwartwitfotografie, wat de aandacht voor de essentie van het vastgelegde moment versterkt.
 
Het Vic Feytons Erediploma werd in 1998 ingesteld door de nationale Davidsfonds-secretaris, Norbert D’Hulst. Het is genoemd naar de in 1997 overleden erevoorzitter van het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw, Vic Feytons. Hij was gedurende 25 jaren voorzitter van de vereniging en was ook de eerste voorzitter en zulks tot zijn dood, van de Gemeentelijke Cultuurraad, opgericht in 1983.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2010
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief