Natuurpunt SINT-PIETERS-LEEUW zet padden over in de Kerkhofstraat

C21

Natuurpunt SINT-PIETERS-LEEUW zet padden over in de Kerkhofstraat

Editiepajot_spl_padden_foto_merckx
Foto Merckx
 

Het natuurgebied “Zuunvallei” in de Kerkhofstraat in Sint-Pieters-Leeuw gaat erop vooruit. Stilaan komen meer natuurlijke planten en dieren terug. Zo ook de amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders. Natuurpunt Sint-Pieters-Leeuw gaat nu de padden op een veilige manier de straat laten oversteken.

Mensen uit de omgeving merkten terecht op dat tijdens de paddentrek er verkeersslachtoffers vallen en of er niets kan aan gedaan worden. De echte oplossing is uiteraard een paddentunnel. Maar zover is men nog niet. Dit jaar gaat Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden een tijdelijke oplossing opstellen. Ze hebben over een afstand van  100 m langs de baan een plastieken afscherming geplaatst. Met menselijke hulp gaan ze de diertjes overzetten. Zo komen ze niet in contact met de wagens op de weg.
 
Het is belangrijk deze dieren te beschermen. Het zijn het goede indicators hoe het met de gezondheid van de planeet is gesteld. Immers ze hebben een uitgebreid contact met vele componenten van de omgeving, dus hun gezondheid weerspiegelt het gecombineerde effect bij ingrepen in het ecosysteem.
Bijvoorbeeld: als kikkervisjes leven ze in het water, eens volgroeid vertoeven ze gedeeltelijk op het land. Hun vochtige delicate huid is zo dun dat ze erdoor kunnen ademhalen en de eieren (kikkerdril) zonder schaal zijn direct aan land, water en zonlicht blootgesteld. Dus ze geven een goed idee over de lokale toestand van het milieu.
 
Door deze actie wil Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw ook de natuur buiten de natuurgebieden beschermen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief