SINT-PIETERS-LEEUW - De mei staat op de pastorij van Ruisbroek voor De Poel

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De mei staat op de pastorij van Ruisbroek voor De Poel

Spl_de_poel_gr
 
Spl_de_poel_kl
Spl_de_poel_2__kl
 

Vzw De Poel heeft in aanwezigheid van Minister Steven Vanackere de mei gestoken op de pastorij van Ruisbroek. Als alles naar wens verloopt, zullen eind dit jaar de verbouwingswerken klaar zijn en is er plaats voor 15 mentaal gehandicapten. De Poel heeft ook vestigingen in Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Ternat.

 De Poel kreeg de oude pastorij van Ruisbroek van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw. Het gebouw zelf werd gebouwd in 1896. Naast pastorij diende het gebouw ook als gemeentehuis van het toenmalige Ruisbroek en dat tot in 1970.
Een deel van het geld voor de verbouwingen kregen zij van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Zelf moeten ze nog een heel pak geld zelf investeren.
De ruimte van de pastorij werd goed bewaard. Tien kamers komen in de bestaande pastorij en 5 kamers worden nieuw gebouwd in de tuin van de pastorij. Later kan er nog uitgebreid worden met 5 kamers.
 
De 15 gasten die er gaan verblijven krijgen elk een ruime eenpersoonskamer, zodat de privacy van de gasten gewaarborgd is. Daarnaast komen er huiselijke leefruimtes en een bescheiden aantal activiteitenruimtes. Voor andere activiteiten zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van openbare voorzieningen.
 
Gezien de inplanting is het tevens de bedoeling om de gasten optimaal te integreren in het gemeenschapsleven. Daartoe zij al contacten gelegd met plaatselijke verenigingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 mei 2021
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief