Brand sporthal RUISBROEK: stand van zaken

C21

Brand sporthal RUISBROEK: stand van zaken

Editiepajot_spl_brand_foto_merckx
Schepen Speeckaert voor de het volledig uitgebrande cafetaria. - Foto Felix Merckx
 

In de nacht van 1 op 2 februari brak brand uit in de sporthal van Ruisbroek. De cafetaria en een deel van de grote zaal werd totaal vernield. Ook de elektriciteitscabine liep grote schade op en moet volledig vervangen worden. In de Commissie Gebouwen en Patrimonium gaf Jos Speeckaert (CD&V) een stand van zaken.

Volgens het brandweerverslag is de brand ontstaan in de cafetaria. In die optiek moet de verzekering van de uitbater van de cafetaria de herstelkosten (nieuwbouw) van de cafetaria betalen. De verzekeraar van de uitbater beweert echter dat de brand ontstaan is in de sporthal zelf en niet in de cafetaria.
 
Jos Speeckaert: “Om uit deze impasse te geraken heeft onze verzekeraar een kortgeding ingezet bij de rechtbank van eerste aanleg, zodat een gerechtsdeskundige kan aangesteld worden. Deze laatste zal uiteindelijk bepalen wie de schade van de cafetaria moet betalen. Zolang dit niet is gebeurd kunnen wij uiteraard niet beginnen met de opruimingswerken”.
 
KLEINE ZAAL
Intussen is men in Sint-Pieters-Leeuw  niet bij de pakken blijven zitten.
In de eerste plaats werd een stabiliteitsstudie opgemaakt, om na te gaan welke delen van het gebouw nog bruikbaar zijn. Hieruit blijkt dat de kleine zaal relatief weinig schade heeft ondervonden en dat nog verschillende muren en steunbalken van de grote zaal en de vestiaires stevig genoeg zijn en, na een grondige opknapbeurt, opnieuw gebruikt kunnen worden.
 
Schepen Speeckaert: “Wat de kleine zaal betreft, ben ik van oordeel dat deze inderdaad zo snel mogelijk hersteld en gebruiksklaar moet gemaakt worden, zodat we nog dit jaar een deel van onze infrastructuur in gebruik zouden kunnen nemen. Naast de herstellingswerken moet hiervoor wel een nieuwe elektriciteitscabine worden gebouwd, om de zaal de nodige nutsvoorzieningen te kunnen leveren. Het bestek voor de bouw van deze cabine wordt momenteel voorbereid. Aangezien dit de normale procedure in verband met overheidsopdrachten moet volgen, kan dit wel enkele maanden duren”.
 
In verband met de heropbouw van de grote zaal, werden reeds bestekken aangevraagd voor de opruimingswerken, zodat men met de opruiming onmiddellijk kunnen beginnen, nadat de aansprakelijkheid definitief is vastgesteld.
 
HEROPBOUW OF NIEUWBOUW
Verder heeft de gemeente aan een gespecialiseerde firma gevraagd om een prijsofferte voor een nieuwe zaal te maken. Dan kan men overwegen welke optie er moet genomen worden: de volledige nieuwbouw van de grote zaal en de vestiaires of de nog bruikbare delen laten staan en heropbouwen.
 
Jos Speeckaert: “Om onze belangen in deze zaak optimaal te verdedigen, heeft de gemeente zelf een verzekeringsdeskundige aangesteld. Deze moet er voor zorgen dat de gemeente maximaal wordt vergoed en dit binnen een zo kort mogelijke termijn. Wij doen er alles aan om dit dossier zo snel mogelijk te laten vooruitgaan, zodat onze sportgebruikers binnen afzienbare tijd opnieuw over de nodige infrastructuur kunnen beschikken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief