SINT-PIETERS-LEEUW - Komt het vredegerecht ook naar Site 250?

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Komt het vredegerecht ook naar Site 250?

Editiepqjot_spl_politiegebouw_foto_merckx
Site 250 op de Pepingsesteenweg. - Foto Felix Merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw is men volop bezig met de plannen voor de inplanting van het volledig politiekorps en de technische dienst van de gemeente in ‘site 250’ op de Pepingsesteenweg. Of ook het vredegerecht van Ruisbroek naar daar gaat verhuizen is nog een vraagteken.

Er werd een werkgroep opgesteld en de eerste plannen liggen klaar voor de inplanting van de politie en de technische dienst in het gebouw. Zo is er al een kleine herschikking en is de refter nu op het gelijkvloers. Tegen het einde van het jaar hoopt men de beveiliging van het ganse gebouw in orde te krijgen. Hiervoor wacht men nu op offertes.
 
Als men met zijn gezicht voor het gebouw staat komt de technische dienst langs de rechterkant. De politie komt op de eerste verdieping. Ook het containerpark komt achteraan het gebouw. Zowel stedebouw als OVAM heeft hiervoor al zijn toestemming gegeven.
 
VREDEGERECHT
Of ook het vredegerecht naar ‘site 250’ komt is nog een vraagteken. Men wacht nog steeds op een definitief antwoord van de betrokken diensten.
Er is een nieuwe wetgeving op komst, waarbij de federale overheid beslist waar een vredegerecht komt, en het niet meer de gemeente is die moet zorgen voor de huisvesting.
 
Burgemeester Lieve Vanlinthout (Cd&V): “Wij kunnen echter niet blijven wachten op een antwoord en zijn begonnen met de inplanting van onze diensten. Moest het vredegerecht nu toch naar daar komen zal er voor hen plaats zijn op de tweede verdieping”.
 
Intussen heeft de Lijn een toezegging gedaan dat het openbaar vervoer langs ‘site 250’ op de Pepingsesteenweg zal uitgebreid worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief