Carrefourpersoneel en buurt ontvangen op gemeentehuis van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Carrefourpersoneel en buurt ontvangen op gemeentehuis van SINT-PIETERS-LEEUW

Dsc_2982
Foto's Marc Sluys
 
Dsc_2984
Foto's Marc Sluys
 
Dsc_2985
De delegatie kreeg ruim de kans om met het schepencollege in overleg te treden. - Foto's Marc Sluys
 

Maandagavond werd een delegatie van Carrefour en het ACV Sint-Pieters-Leeuw ontvangen door de burgemeester en het schepencollege.

Op 1 april heeft de directie van Carrefour het doek definitief laten vallen over de vestiging van Sint-Pieters-Leeuw. Het verdict is hard: op 30 juni sluit de winkel definitief haar deuren. Op de Ondernemingsraad van deze morgen werd nogmaals bevestigd dat de vesting in Leeuw definitief sluit.

De delegatie van werknemers en omwonenden vroeg steun vragen bij het gemeentebestuur voor alle personeelsleden van Carrefour Sint-Pieters-Leeuw. Daarnaast wil ze ook bekijken met het gemeentebestuur welke oplossingen er eventueel nog zijn voor de medewerkers én de klanten. Welke toekomst heeft de gemeente trouwens voorzien voor de hele site?

Het schepencollege beloofde na het onderhoud om drie brieven te schrijven.  Er zal een brief vertrekken naar Carrefour om een kleine winkel open te houden. Dit voor de tewerkstelling van een deel van het huidige personeel maar ook voor de oudere bevolking van de wijk het Negenmanneke. Aan de eigenaar van de site zal gevraagd worden welke plannen er in de toekomst worden ontwikkeld op het terrein. 

Een derde brief vertrekt naar de Jobwinkel en en de VDAB om de begeleiding van de slachtoffers van de sluiting in de eigen regio te organiseren. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief