SINT-PIETERS-LEEUW - Wandelpad Daan Vervaet heringewandeld

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Wandelpad Daan Vervaet heringewandeld

Editiepqjot_spl_vervqet_1_foto_sluys
Foto's Nand Sluys
 
Editiepqjot_spl_vervqet_2_foto_sluys
Foto's Nand sluys
 

Precies 20 jaar nadat Volksvertegenwoordiger Daan Vervaet overleed werd het wandelpad dat naar hem genoemd werd heringewandeld door de Vlaamse werkgroep De Vrede.

 In 1995 stippelde de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” vzw een naar hem genoemd wandelpad uit dat zich slingert tussen Gaasbeek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en Vlezenbeek.
 
Daan was als politicus en mens zeer begaan met de problemen in de landbouw. Hij was medeoprichter van de Boerenmarkt Gaasbeek, de eerste in haar soort in deze streek. Daarnaast nam hij diverse initiatieven welke geleid hebben tot de bescherming van het domein Groenenberg en tot de herwaardering van kleine landschapselementen.
Hierdoor en tevens door zijn eerder kleine gestalte kreeg hij in het parlement de sympathieke bijnaam “Groene Boskabouter”. Dit wandelpad werd bewegwijzerd met houten kaboutertjes die nu aan vernieuwing toe zijn. Binnenkort zullen enkele tientallen mooie, weerbestendige kabouters de wandelaars opnieuw laten genieten van het natuurschoon op deze 9 km lange wandeling.
 
Onder begeleiding van een gids werd het wandelpad heringewandeld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2010
Felix Merckx
Nand Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief