Ave-Mariaschool uit VLEZENBEEK kent het best de verkeersregels

C21

Ave-Mariaschool uit VLEZENBEEK kent het best de verkeersregels

Sint_pieters_leeuw
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_politie_2_foto_merckx
Editiepajot_spl_politie_3_foto_merckx
 

Voor de zevende maal reeds organiseerde de Lokale Politie van Sint-Pieters-Leeuw een ‘levend verkeerspark’ voor de vijfdejaars van de lagere scholen uit de gemeente. De leerlingen van de deelnemende scholen kregen eerst een uiteenzetting over de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels in de klas.
De klas die het beste de verkeersregells kende was het vijfde A van de SAve-Mariaschool uit Vlezenbeek.

Bij aanvang van het verkeerspark werd nagezien of de fietsen voldeden aan de technische eisen. Vervolgens legden ze een behendigheidspiste af waar ze hun stuurvaardigheid konden testen en oefenen. Kinderen moeten echter niet alleen goed kunnen fietsen, ze moeten ook leren omgaan met verkeer zodat ze de risico’s en gevaren op de weg leren kennen. Daarom volgde er tot slot een fietstocht in de omgeving van de deelnemende school onder politiebegeleiding.
 
Ook dit jaar werd het levend verkeerspark gevolgd door een slotdag waarop een wisselbeker uitgereikt werd aan de school die de beste resultaten behaalde tijdens het verkeerspark. De winnende klas was dit jaar 5A van de Ave-Mariaschool uit Vlezenbeek.
Ook de beste leerling van elke deelnemende klas wordt beloond. Op deze dag konden de leerlingen ook kennis maken met de gevaren van de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens en konden ze een ritje maken in een ‘tuimelwagen’ om hen te wijzen op het belang van de veiligheidsgordel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief