SINT-PIETERS-LEEUW - Buurtdrink voor inwoners van Zuun en het Negenmanneke

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Buurtdrink voor inwoners van Zuun en het Negenmanneke

Editiepajot_spl_wijkbabbel_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Om de sociale cohesie te verhogen en het verenigingsleven in de gemeente wat impulsen te geven, organiseert het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw jaarlijks een buurtdrink in een wijk of deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Dit jaar was het de beurt aan de inwoners van Zuun en het Negenmanneke

Het gemeentebestuur zorgde voor een drankje, een hapje en de muzikale omlijsting. Streekproducten als kaas en aardbeien, maar ook een puntzakje met friet konden worden overgoten met een lekkere kriek, … Een muzikale noot moest iedereen in de gepaste sfeer brengen.
 
Over het initiatief burgemeester Lieve Vanlinthout: “Mensen wonen namelijk vaak al jaren in dezelfde buurt maar zien of kennen elkaar soms nauwelijks. Het gemeentebestuur hoopt dat deze buurtdrink een aanzet moge zijn tot het ontwikkelen van wijkgerichte initiatieven. Het is onze bedoeling ieders horizon uit te breiden tot verder dan de eigen straat en daarom is het belangrijk dat we vandaag met iedereen proberen kennis te maken, naar elkaar luisteren, wat bijpraten en ondertussen kunnen genieten van een hapje en een drankje”.
 
Het gemeentebestuur liet de bewoners ook kennismaken met het lokale verenigingsleven dat als waardevolle bron van vriendschap en samenhorigheid de nodige inspiratie tot projecten kan leveren.
 
Lieve Vanlinthout: “Verschillende verenigingen werken vandaag actief mee om zich kenbaar te maken en te profileren. Wees er van overtuigd dat samen participeren aan lokale activiteiten zoals vanavond, de leefbaarheid in de wijk zeker helpt verhogen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief