Canadese politie op bezoek bij hun collega’s in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Canadese politie op bezoek bij hun collega’s in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajoit_spl_politie_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajoit_spl_politie_1_kl_foto_merckx
Editiepajoit_spl_politie_2_kl_foto_merckx
Editiepajoit_spl_politie_2_gr_foto_merckx
 

In het kader van een samenwerkingsakkoord dat in 2007 werd gesloten tussen de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw en de nationale politie van Québec, was er een Canadese delegatie van 3 personen aanwezig in de politiezone van Sint-Pieters-Leeuw. Ook de verbindingsofficier van de Canadese politie, die in Parijs verblijft was aanwezig.

Deze delegatie bestond uit Lieutenant Stéphane Garceau en prefet Allen Cormier . De eerste is “directeur de poste” van een politiepost van de Sûreté de Québec. Allen Cormier (gewezen journalist) is sedert eind 2009 de nieuwe prefect (vergelijkbaar met provinciegouverneur in België) van de MRC Haute Gaspésie.
 
De bezoeken gebeurden in het kader van duurzame ontwikkeling, dit in samenwerking met de gemeente van Sint-Pieters-Leeuw.
 
Zij gingen gedurende 1 week samen met medewerkers van de politie en de gemeente op pad om de methoden, technieken en inzichten rond duurzame ontwikkeling te bestuderen en ervaringen uit te wisselen.
 
Uit voorgaande uitwisselingsprojecten van de politie met de Sûreté du Québec is gebleken dat beide partijen op het vlak van duurzame ontwikkeling nieuwe, gezamenlijke initiatieven kunnen ontwikkelen en dit in synergie met de gemeentelijke partner. Duurzame ontwikkeling behelst zowel sociale, economische als ecologische aspecten. Met dit samenwerkingsverband wil zowel de gemeente als de politie verder ontwikkelen naar moderne en professionele organisaties volgens de principes van verantwoord ondernemen.
 
 
FIETSBRIGADE
De delegatie uit Quebec kreeg ook een uitgebreide uiteenzetting over de fietsbrigade. In Canada zijn de fietsbrigades nog in een beginstadium.
 
De delegatie uit Quebec was heel opgetogen over hun bezoek. Voor hen was vooral de demonstratie van de fietsbrigade en de demonstratie van een informatieprogramma om een noodplan te maken dat door de provincie wordt ter beschikking gesteld erg interessant.
 
Prefet Allen Comier sprak zelfs van het uitwisselingsproject uit te breiden op educatief gebied. Hij suggereerde een uitwisseling van leerlingen tussen Sint-Pieters-Leeuw en Québec uit het secundair onderwijs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief