Brand door zonnepanelen bij Vanden Borre in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Brand door zonnepanelen bij Vanden Borre in SINT-PIETERS-LEEUW

100528brand_vandenborre
Het vuur ontstond op het dak.
 

Tweehonderd werknemers van elektroketen Vandenborre werden gisteren namiddag geëvacueerd nadat er brand was ontstaan op het dak van de opslagplaats in Sint-Pieters-Leeuw.

De brand werd na 14 uur opgemerkt op het bedrijf aan de Slesbroekstraat. In een mum van tijd werden alle tweehonderd werknemers van Vanden Borre geëvacueerd. De rookpluim die van kilometers ver te zien was voorspelde weinig goeds. De Brusselse brandweer was snel ter plaatse en het vuur was snel onder controle.

De brand ontstond aan een voedingsonderdeel van één van de zonnepanelen op het dak van de opslagplaats en is dan overgeslagen op een twintigtal zonnepanelen en de dakisolatie. Die isolatie zorgde voor een enorme rookontwikkeling.

Het brandde vlakbij één van de plastic koepels op het dak. Door de hitte smolt die volledig weg. “In de opslagplaats zelf is er geen brandschade maar vooral waterschade door de bluswerken. Op een oppervlakte van honderd vierkante meter sijpelde er water binnen in het gedeelte waar de koelkasten en televisie’s gestockeerd worden. De schade valt zeker mee maar het is nog te vroeg voor een raming”, klonk het gisteren.

Vanden Borre verhuisde in februari naar de Slesbroekstraat en was voordien gevestigd langs de Huysmanslaan in Lot. Het is opmerkelijk dat de evacuatie van de tweehonderd personeelsleden in amper drie minuten gebeurde , aangezien het nieuwe gebouw misschoen voor enkele werknemers nog een doolhof is. “Intussen hadden we al eens een evacuatie geoefend en wist iedereen waar hij naar toe moest. Er was zeker geen paniek en iedereen had al snel door dat ze veilig naar buiten konden.”

De opslagplaats in Sint-Pieters-Leeuw bevoorraadt alle winkels van Vanden Borre in België. Maar de keten maakt zich sterk dat de leveringen niet in het gedrang komen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2010
Marc Sluys
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief