SINT-PIETERS-LEEUW - Rode Kruis Leeuw vraagt de bevolking om steun

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Rode Kruis Leeuw vraagt de bevolking om steun

Rodekruisvlaanderen340

Op donderdag 24 april trekken de Rode Kruisvrijwilligers de jaarlijkse stickerverkoop weer op gang. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw gaan veertien dagen massaal de straat op om zoveel mogelijk stickers te verkopen aan de bevolking. Zo kan de Rode Kruisafdeling er weer een jaar tegenaan en hulp bieden aan wie het nodig heeft.

Vorig jaar had Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw een opbrengst van 7000 euro.
 
De opbrengst zal geïnvesteerd worden in materiaal voor de vele hulpacties. De vrijwilligers van de Hulpdienst van het RODE KRUIS zijn elk jaar actief op meerdere evenementen in Sint-Pieters-Leeuw. Ook al wordt er een financiële tussenkomst gevraagd aan de organisators, dit is niet voldoende om alle materiaal te vervangen. Ook bij rampen staan de vrijwilligers steeds paraat om hulp te verlenen en is er nood aan degelijk hulpmateriaal.
Vorig jaar kocht Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw met de opbrengst van de stickerverkoop materaal voor hun preventieve hulpacties; dit jaar zal het geld besteed worden voor de aankoop van een Automatische Externe Defibrillator. Ook het opleiden en bijscholen van de vrijwilligers is heel belangrijk en kost handenvol geld.
Daarbij komt nog dat de afdeling jaarlijks gratis, enkel aankoop van het werkboek, de cursus Eerste Hulp en Eerste help organiseert ten behoeve van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. 
 
De vrijwilligers doen meer dan dringende hulp verlenen. Jeugd Rode Kruis leren kinderen spelenderwijs eerste hulp aan met speciaal aangepaste cursussen. Ook de bejaarden worden niet vergeten bij het Rode Kruis. Een groot aantal vrijwilligers staan klaar om wat verstrooiing te brengen en organiseren bijvoorbeeld een uitstap naar zee of een wandeling in het bos. Elk jaar zetten de vrijwilligers van de afdeling zich 6000 uren belangloos in voor bejaarden, kansarmen, zieken of mensen met een handicap, ziekenhuisbibliotheken en de bloedcollecte.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief