Politie SINT-PIETERS-LEEUW vat sigarettendieven

C21

Politie SINT-PIETERS-LEEUW vat sigarettendieven

Politie_2010__pixels200

Roemeense sigarettendieven gevat
Enkele dagen terug  werd de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw door Makro Sint-Pieters-Leeuw op de hoogte gebracht van het feit dat hun overige vestigingen in Eke, Deurne en Machelen geteisterd werden door een bende van een vijftal personen die in volle dag massaal en grootschalig sigaretten stelen of pogen te stelen.  Hun werkwijze bestaat eruit dat zij een winkelkar volledig vullen met sloffen sigaretten, deze kar voorbij een onbewaakte kassa duwen en snel de vlucht nemen in hun vluchtvoertuig.  Gezien het niet ondenkbeeldig was dat deze verdachten zich ook naar de vestiging van Sint-Pieters-Leeuw zouden begeven, werden we op de hoogte gebracht van de verhoogde dreiging en werd er informatie (o.a .foto's) uitgewisseld.
Woensdag  omstreeks 13.00 uur werden de verdachten door een veiligheidsagent gesignaleerd in de Makro-vestiging te Sint-Pieters-Leeuw toen ze een winkelkar aan het vullen waren met sloffen sigaretten.  De lokale politie werd verwittigd en kwam onmiddellijk met meerdere ploegen  ter plaatse.  Drie  van de vijf verdachten konden op de parking nog worden ingerekend, de overige twee konden ontkomen.  De buit van de vestiging van Sint-Pieters-Leeuw, een 70-tal sloffen sigaretten, kon worden gerecupereerd. De drie verdachten zijn allen van Roemeense nationaliteit en werden heden  ter beschikking gesteld van het parket te Brussel.
 
Diefstal in woning
Donderdagvoormiddag werd er tijdens de afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning langsheen de Brusselbaan. De woning werd volledig doorzaocht en er werd een digitaal fototoestel en een digitale camera ontvreemd.Tijdens vooraf verdachte handelingen in de buurt werd vooraf een verdachte personenwagen van groene kleur  en 3 verdachte personen opgemerkt. De door de buurtbewoner genoteerde nummerplaat stond geseind als gestolen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2010
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief