SINT-PIETERS-LEEUW - Kinderen kruipen tijdens zomerkamp in de huid van kinderen met een beperking

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kinderen kruipen tijdens zomerkamp in de huid van kinderen met een beperking

Editiepajot_spl_handicap_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_handicap_2_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Tijdens de zomervakantie gaan Partena ziekenfonds & partners en Idee Kids vzw samen op tour langs de 13 kampplaatsen van Idee Kids. Onder het motto ‘Iedereen Telt Mee’ laten ze duizenden kinderen actief kennismaken met het leven met beperkingen.

Vandaag waren ze present in de basisschool Sint-Steven in Sint-Pieters-Leeuw.
De kinderen konden testen hoe het is om in een rolstoel te rijden en hindernissen te nemen, te lopen op krukken of met een looprek. Ze betraden ook geblinddoekt een springkasteel, speelden 1-2-3-piano, dassenroof of Chinese voetbal. Verdser probeerden ze met een koptelefoon op (dus doof) te dansen, enz. Daarnaast waren er ook nog informatieve spelen rond armoede en diversiteit.
 
Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de kinderen met een beperking deelneemt aan vakantieactiviteiten en dat kansarmoede ook een belangrijke drempel is.
 
Kristof Francis, coördinator van Idee Kids: “Met onze educatieve actie willen we duidelijk maken dat iedereen welkom is en meetelt op kamp. We laten de kinderen ervaren hoe het is om als een blinde of in een rolstoel op kamp te komen en activiteiten te volgen, welke obstakels je dan tegenkomt en hoe we die samen met de kinderen en monitoren kunnen oplossen om te zorgen dat iedereen op kamp kan komen. We willen op die manier de inclusiegedachte, die uitgaat van de mogelijkheden ipv de beperkingen, mee helpen verspreiden en samen met de kinderen oplossingen zoeken om onze kampen toegankelijker te maken. Welke fysieke, mentale of materiële beperking er ook mag zijn, iedereen verdient kansen en respect.”
 
 
Het is heel belangrijk dat kinderen leren hoe het is om met een beperking te leven.
 
Lynn Pellens van Partena ziekenfonds & partners: “ Doordat ze het zelf ervaren, leren ze rekening te houden met kinderen en volwassenen met een beperking en gaan ze bijvoorbeeld ook minder pesten. Ze krijgen er begrip voor en leren zo dat iedereen meetelt. Wij vinden het eveneens belangrijk dat iedereen volop kan leven. Iemand met een handicap, zorgbehoevend of in armoede, moet ook alle kansen krijgen. Daaraan willen wij meewerken.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief