SINT-PIETERS-LEEUW - Sint-Lutgardis was de beste school tijdens het verkeerspark

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sint-Lutgardis was de beste school tijdens het verkeerspark

S_p_l_winnaars_verkeersklas_gr
 
S_p_l_winnaars_verkeersklas_1_kl
S_p_l_winnaars_verkeersklas_2kl
 

Voor de vijfde keer organiseerde de Lokale Politie van Sint-Pieters-Leeuw een ‘levend verkeerspark’ voor de vijfdejaars van de lagere scholen uit de gemeente. De klas die het beste scoorde tijdens het verkeerspark kreeg een wisselbeker. Sint-Lutgardis Zuun mocht hem voor de tweede keer meenemen naar hun school.

De leerlingen van de deelnemende scholen kregen  een uiteenzetting over de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels, tevens werd nagezien of de fietsen voldeden aan de technische eisen. Vervolgens legden ze een behendigheidspiste af waar ze hun stuurvaardigheid konden testen en oefenen.
 
Nieuw dit jaar was dat het levend verkeerspark gevolgd werd door een slotdag. Op deze dag werd der wisselbeker uitgereikt aan de school die de beste resultaten behaalde tijdens het verkeerspark. Ook de beste leerling van elke deelnemende klas werd er beloond met een helm. De school die de beste resultaten behaalde was de Sint-Lutgardisschool uit de wijk Zuun. Twee jaar geleden wonnen zij ook al deze wisselbeker.
 
Op de slotdag konden de leerlingen ook kennis maken met de gevaren van de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens en konden ze een ritje maken in een‘tuimelwagen’ om hen te wijzen op het belang van de veiligheidsgordel.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief