Brand in Moco in Slesbroekstraat in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Brand in Moco in Slesbroekstraat in SINT-PIETERS-LEEUW

Dsc_5572
De hulpdiensten sloegen groot alarm. - Foto's © Marc Sluys
 
Dsc_5573
Foto's © Marc Sluys
 
Hpim2668
Toen de brand begon was de rookontwikkeling enorm. - Foto © Emiel Devogeleer.
 

De Brusselse brandweer werd woendag omstreeks 13 uur opgeroepen voor een zware brand bij de firma Maco in de Slesbroekstraat 97 in Sint-Pieters-Leeuw. Toen de brandweer uit de kazerne vertrok zagen ze de zwarte rook van ver. Het personeel kon het bedrijf tijdig verlaten. Het vuur ontstond in de spuitkabine en sloeg over naar het dak.

Het personeel van het bedrijf dat compresoren maakt, kon tijdig de gebouwen verlaten. Een aantal arbeiders liep opnieuw naar binnen in een poging om het vuur te blussen. Toen dit niet lukt zorgden ze voor hun veiligheid. Ze konden niet meer doen dan de komst van de brandweer afwachten. Na het blussen werden ze ter plaatse onderzocht door de urgentiearts. Er was bij hen gelukkig geen sprake van intoxicatie.

De brandweer gaf onmiddellijk groot alarm. Naast ladderwagens werd ook het groot waterkanon, ziekenwagen en een MUG team ter plaatse gestuurd. “Dat is gebruikelijk bij een soortgelijke brand.”, vertelt  sergeant Van Caer. Het vuur ontstond in de spuitkabine en sloeg via de afvoerinstallatie over naar het dak van het bedrijf.  Hierdoor kwam het dak in brand. “Toen we uit de kazerne vertrokken was de rook zichtbaar. Een grote zwarte rookpluim hing over Leeuw.  Gezien de oppervlakte van het gebouw had dit een zware brand kunnen zijn. We zijn vetrokken voor een chemische brand. Hierdoor is ook heel wat brandweermateriaal en medisch pesoneel ter plaatse gestuurd. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2010
Marc Sluys
Sluys/Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief