SINT-PIETERS-LEEUW - Coca-Cola beheerst het leven van Johan en Sandrina

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Coca-Cola beheerst het leven van Johan en Sandrina

Editiepajot_spl_coca_1_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Johan van Mierlo en zijn vrouw Sandrina organiseren op zondag 3 oktober opnieuw de grootste Coca-Cola verzamelbeurs van België in de Merselborre in Vlezenbeek.
De beurs is open voor het publiek van 10 tot 16 uur. Toegang gratis en een geschenk voor de eerste 200 bezoekers.

Aan de beurs nemen standhouders deel uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, Italië, Turkije, Malta en de USA. Ook bezoekers worden naar jaarlijkse gewoonte verwacht van over heel Europa.
 
Waarvoor moet men naar deze beurs komen?
Johan van Mierlo: “Ben je op zoek naar een leuk eindejaarscadeau, het unieke Coca-Cola Collectors item, of wil je gewoon eens ontdekken wat er zoal bestaat met de merknaam Coca-Cola op, dan moet je zeker een keer langskomen. Je kunt er terecht voor flessen, glazen en blikken, maar ook voor autootjes, puzzels, badhanddoeken, koekjesdozen, muziekdozen, neon verlichting, pins, telefoonkaarten, pennen, plushen ijsberen, spiegels emaille reclameborden, fantasie juwelen, radio’s, spaarpotten, speelkaarten, kartonnen onderzetters, kousen, en nog zoveel en zoveel meer, allemaal met de naam Coca-Cola er op”.
 
LEVENSWERK
Zowel voor Johan als Sandrina is het hun leven en ook hun werk, want zij baten een shop uit in de Coca-Cola vestiging in Anderlecht.
 
Coca-Cola bracht hen ook samen. “We hebben elkaar ontmoet op een beurs waar ik standhouder was en zij een bezoeker. Het klikte meteen”, aldus Johan.
 
Bij Johan begon alles na het WK voetbal in Spanje in 1982. Van hier bracht hij enkele Spaanse flesjes mee. Die flesjes heeft hij nog steeds, maar intussen zij er zo een drieduizendtal bijgekomen. Daar zijn ook al enkele aluminium flesjes van Coca-Cola bijgekomen, die enkele jaren geleden op de markt zijn gekomen. Verder heeft hij ook een collectie pins en alles van Coca-Cola waar een verhaal achter zit.
 
Bij Sandrina begon het op 15 jarige leeftijd in Italië. Daar kocht ze enkele leuke miniflesjes en gaf daarover later op school een spreekbeurt. Intussen heeft ze al 4.000 verschillende Cola glazen.
Eenmaal per jaar worden deze allemaal afgewassen. Johan en Sandrina zijn hiermede twee weken bezig.
 
Waar staat deze verzameling?
 
Johan: “Een deel van mijn verzameling staat nog in Antwerpen van waar ik afkomstig ben en de glazen van mijn vrouw staan bij ons in Anderlecht. Volgend jaar komt alles naar Sint-Laureins-Berchem waar we drie appartementen hebben gekocht. Twee er van worden voorbehouden voor onze verzameling. In het derde gaan wij wonen”.
 
Elke jaar reizen beiden naar de Verenigde Staten om inkopen te doen voor hun winkel, maar ook om Coca-Cola beurzen bezoeken.
 
In 2011 hopen ze opnieuw hun vaste stek in ‘Zonnig leven’ te kunnen gebruiken voor de beurs. Dit hangt af van hoe vlot de werken daar opschieten…
 
Meer info; www.colanuts.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief