SINT-PIETERS-LEEUW wil meer veiligheid aan de scholen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wil meer veiligheid aan de scholen

Editiepajot_spl_school_1_foro_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_school_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_school_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het wordt stilaan een traditie dat het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw in het begin van een nieuw schooljaar haar autoluwe schoolweek en scholencross organiseert. De kinderraad veranderde de naam van de organisatie in ‘Stap en trapweek’. De bedoeling is: nog meer veiligheid rond de scholen.

Naar aanleiding van een bevraging bij de kinderraad spreekt men vanaf nu in Sint-Pieters-Leeuw niet meer van de autoluwe schoolweek, maar van de “STAP- en TRAPWEEK”. Met deze campagne wil het gemeentebestuur in samenwerking met alle 9 basisscholen de voordelen van milieuvriendelijke verplaatsingen voor kinderen in de kijker zetten.
 
Daarnaast streven ze naar een verdere daling van het autogebruik in het woon-schoolverkeer met als doel de verkeersveiligheid langsheen de aanlooproutes naar school en in de omgeving van de schoolpoort te verhogen.
 
Aan 1.350 schoolkinderen en hun ouders werd gevraagd om gedurende minstens één week, de achterbank van de auto in te ruilen voor meer duurzame vervoerswijzen, zoals het stappen en trappen (fietsen).
 
 De stap en trapweek werd afgesloten met een scholencross aan het Wildertsportcomplex.
 
Voor het 1ste en 2de leerjaar werd er gestart voor een “Start to Run voor beginners”. Met dit programma wil men de jongsten leren hoe zij een aanvaardbare conditie kunnen opbouwen.
De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar namen deel aan een “Start to run” met aangepaste oefeningen.
Het 5de en 6de leerjaar liep naar oude traditie de 1.000 m.
 
Als afsluiter van het officiele gedeelte werden de laureaten van de autoluwe schoolweek en de verkeersquiz met een geschenkje bedacht.
 
Laureaten van de autoluwe schoolweek waren: Aaron Meert (Don Bosco); Adinda Van Capellen (Ave Maria); Nikita Van Nieuwenhuyze (De Groene Parel); Jonathan Nijs (Populiertje); Kim Vandevelde (Wegwijzer); Amij Minne (Jan Ruusbroek); Aleyna Dasdamirova (St. Lutgardis), Ines Laubers (Den Top) en Jirky Elsocht (St. Stevens).
 
De verkeersquiz werd gewonnen door Arnout Eykerman van Don Bosco. Hij haalde een score van 11 op 12.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief