SINT-PIETERS-LEEUW - Preventiecampagne tegen baarmoederhalskanker.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Preventiecampagne tegen baarmoederhalskanker.

De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw heeft beslist een preventiecampagne te organiseren waarbij een bedrag zal terugbetaald worden aan meisjes tussen 12 en 18 jaar, die zich laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker.

Een paar maanden geleden stelde gemeenteraadslid Koen Vereeken aan de gemeenteraad voor de idee van dergelijke preventie te bestuderen. “De gemeente heeft een belangrijke preventieve en sensibiliserende rol. Baarmoederhalskanker is een van de dodelijkste kankers bij Europese vrouwen tussen 15 en 45 jaar. Jaarlijks sterven er in ons land 300 vrouwen aan de ziekte en komen er 600 of meer nieuwe gevallen bij.” aldus Vereeken.
Van 1 juli tot 31 december kunnen meisjes, die zich wensen te laten vaccineren, een cheque krijgen ter waarde van 45 euro.
Schepen van volksgezondheid Lucien Wauters was snel gewonnen voor het voorstel. “Jaarlijks organiseren we sowieso bepaalde preventiecampagnes. Dat het voorstel nu vanuit de gemeenteraad komt, kan enkel maar toegejuicht worden”, aldus nog schepen Wauters.
De campagne gebeurt in overleg tussen de gemeente en de plaatselijke artsen.
Weldra zal er in samenwerking met de artsen ook een uitgebreide informatiecampagne opgestart worden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief