SINT-PIETERS-LEEUW - Guido Devillé naar Togo om hen daar leren brood te bakken

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Guido Devillé naar Togo om hen daar leren brood te bakken

Editiepajot_spl_deville_foto_merckx
Guido tussen de klaarstaande valiezen. Op de voorgrond de zak met kledij voor bakkers, die hij daar gaat laten. (Foto © Felix Merckx
 

Guido Devillé uit Sint-Pieters-Leeuw is vandaag voor 14 dagen naar Lomé in Togo vertrokken. Daar gaat hij mensen de knepen van het broodbakken aanleren.

Guido Devillé werkt bij IPV, die opleidingsadviezen geeft naar bakkers toe. Enkele jaren geleden trok hij naar Burkino Fasso om daar hetzelfde te doen. Hij doet dit op initiatief van Ex-change. Zij sturen experts naar ontwikkelingslanden om er met activiteiten te starten.
 
Ginder gaat hij vanaf nul beginnen voor de opleiding van plaatselijke bakkers.
Guido Devillé: “Er zijn daar bakkers, maar er is geen opleiding voor bakkers. Een privé persoon, die er ondermeer een hotel heeft, en waar ik verblijf heeft nu het idee opgevat om er te starten met een opleiding voor bakkers”.
 
Hij gaat hiervoor samen met een collega bakker uit Brugge, die er de mensen patisserie gaat leren maken. Eenmaal terug in België zullen zij het project van hieruit opvolgen.
 
De basisgrondstoffen om brood te bakken zijn er. Ze laten ze overkomen uit andere landen. De infrastructuur laat er wel nog te wensen over.
 
Guido Devillé: “Het is afgedankt materiaal van bij ons die er nog ingepakt staan en die wij zullen klaar maken voor gebruik. Het is er wel soms moeilijk werken. Elektriciteit wordt er geregeld afgesloten, met alle gevolgen vandien”.
 
WEESHUIS
In de tweede week van zijn verblijf gaat Guido Devillé opleiding aan bakkers in een weeshuis geven. Het doel daar is om straatkinderen een opleiding voor bakker te geven.
 
Guido Devillé vertrekt zeker niet met lege handen naar daar. Zo heeft hij een grote zak met kledij voor bakkers mee die hij daar gaat achterlaten. Voor het project heeft hij ook 1.500 euro steun gekregen van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief