SINT-PIETERS-LEEUW - Molitva viert 10-jarig bestaan met nieuwe cd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Molitva viert 10-jarig bestaan met nieuwe cd

Editiepajot_spl_molitva_foto_kos
Foto KOS
 

Het vocaal ensemble Molitva uit Sint-Pieters-Leeuw viert zijn tienjarig bestaan met een nieuwe cd met Slavisch-orthodoxe kerstmuziek.

De nieuwe cd, Deva Dnes wordt feestelijk voorgesteld op zondag 14 november om 16 uur in de Sint-Pieterskerk op de Rink in Sint-Pieters-Leeuw. Er is vrije toegang maar reserveren is nodig op 02/532 51 80. Gastspreker op de voorstelling is Vic Nees.
 
Op de cd Deva Dnes staan ondermeer acht nieuwe composities van 4 jonge Vlaamse componisten. Deze vier zijn Willem Ceuleers, Jan Goovaerts, Kristina Van Loo en Joachim Kelecom. De werken zijn soms gedurfd, soms wonderlijk Slavisch, maar steeds met dezelfde creativiteit die de componisten kenmerkt. De nieuwe composities staan voor de eerste maal op cd.
 
Tien jaar geleden besloten enkele mannen de koppen en stemmen bij elkaar te steken om het Slavisch-orthodoxe repertoire te verkennen. Het was de kern van wat al snel Molitva zou worden. Gedurende de voorbije 10 jaar timmerde het ensemble gestaag aan de weg die leidde langs concertpodia in binnen- en buitenland, de opname van 3 cd’s.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief