SINT-PIETERS-LEEUW - Laekelinde uit de bol

SINT-PIETERS-LEEUW - Laekelinde uit de bol

Dsc_2146
 
Dsc_2134
Dsc_2138
Dsc_2149
 
Dsc_2151
Dsc_2148
 

Op 3 mei ging Laekelinde uit de bol met "Laekelinde Leeft!", een grote jeugdhappening voor alle jongeren. Het oorspronkelijk idee kwam van de lokale politie om naar analogie met de wijkbabbels jongeren hun mening te vragen over hun leefomgeving, het samenleven met anderen, over veiligheid en over communicatie. Een aantal gemeentediensten, de lokale politie en het OCMW sloegen de handen in elkaar om samen met de jeugdraad en Jong Wildt (de pas opgestarte tienerwerking) een grote jeugdhappening te organiseren in en rond het jeugdcentrum Laekelinde. De bedoeling is jongeren bij elkaar te brengen en hun enerzijds een leuk programma aan te bieden maar ook om hun zelf hun ding te laten doen en hun mening kwijt te kunnen.
Er waren weinig bezoekers tijdes de namiddag. Nochtans was het zeer gezellig. Vanaf de middag kon men naar de kraampjes van de jeugdverenigingen en van het JIP (Jongereninformatiepunt). Voor de judo-initiatie bij Gella Vandecaveye kwamen telkens ongeveer 20 jongeren deelnemen. Er waren sportproeven bij de brandweer, demonstraties van de hulpdiensten (politie en Rode kruis) en met de hond. Vanaf 16 uur startte het free-podium met groepen als: Invain, RIB, Narakeia en Shunck.
Rest van het programma
Om 17 uur kan iedereen supporteren tijdens een voetbalmatch van de Leeuwse jeugd tegen het "combiteam" (een ploeg samengesteld uit mensen van het gemeentebestuur, het OCMW en politie). Om 18 uur  mogen we Axl Peleman verwelkomen voor de start van de Leeuwse verkeerscampagne en natuurlijk ook voor een akoestisch optreden. Nadien feesten ze verder de in de zaal met een salsa-initiatie en in het jeugdhuis waar de lokale jonge DJ's de pannen van het dak spelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief