Rode Kruis PAJOTTENLAND krijgt SIT-interventiewagen

C21

Rode Kruis PAJOTTENLAND krijgt SIT-interventiewagen

Editiepajot_pajottneland_rode_kruis_sit_interventiewagen_foto_victor_knippenberg
Het SIT-MED-voertuig. - Foto © Victor Knippenberg
 

Het heeft even geduurd maar ook nu is een SIT-MED-voertuig in het Pajottenland aangekomen. Vrijwilligers uit Sint-Pieters-Leeuw en Lennik-Gooik leggen momenteel de hand aan de laatste installaties om het indrukwekkende voertuig (7m lang en 3.5 Ton) totaal bedrijfsklaar te maken. Hierdoor komt het totaal aantal voertuigen van het SIT (Snel Interventie Team) in Vlaanderen op 24.

De aankoop kadert in de overeenkomst die Rode Kruis-Vlaanderen sloot met de FOD Volksgezondheid, waarin de kwaliteitseisen en interventiesnelheden van de Snelle Interventieteams werden vastgelegd.
De SIT-voertuigen zijn uiteraard voorzien van de nodige communicatieapparatuur. De Volkswagen Crafters werden speciaal omgebouwd om alle uitrusting veilig en overzichtelijk op te bergen en ter plaatse snel te kunnen inzetten. Een SIT-team kan op de manier op het terrein een triagepunt en een zogenaamd 'Vooruitgeschoven Medische Post' organiseren. Zo wordt het mogelijk om gelijktijdig meerdere zwaargewonde slachtoffers te verzorgen en te voorzien van medicatie en infuusvloeistoffen.
De Snel Inzetbare Middelen rukken uit ter versterking van de normale ziekenwagens en MUG-teams bij grootschalige incidenten. Het werkgebied van dit team bestrijkt in de officiële omschrijving "Vlaams-Brabant-West".
Meer informatie op www.rodekruis.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2010
Victor Knippenberg
Victor Knippenberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief