SINT-PIETERS-LEEUW - Reünie van oud-Ruisbroekenaren schonk winst aan de Poel en FriS

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Reünie van oud-Ruisbroekenaren schonk winst aan de Poel en FriS

Opud_ruisbroekenaren
Foto KOS
 

In november kwamen oud-Ruisbroekenaren elkaar nog eens tegen. Velen hadden elkaar al jaren niet meer gezien, er waren mensen van alle leeftijden, sommigen waren van ver afgezakt om erbij te zijn.
Het voorstel om de winst van die avond te schenken aan mogelijke slachtoffers van de waterellende en het overstromen van het kanaal, werd enthousiast onthaald.

 Een maand nadien bleek echter dat er noch bij het OCMW noch bij het gemeentebestuur enige vraag voor financiële hulp was binnen gekomen. Daarom kozen de mensen van de organisatie twee andere doelen. Er werd wel vooropgesteld dat er een sterke link met Ruisbroek moest zijn.
 
Een deel van de winst gaat naar het nieuwe opvanghuis van vzw De Poel in de voormalige pastorij van Ruisbroek. Een ander deel wordt geschonken aan FRIS, een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel.
 
Op de vergadering waar gekozen werd voor een nieuw doel van de winst, werd ook al overlegd over een nieuwe editie van de Ruisbroekreünie. Om naar uit te kijken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief