SINT-PIETERS-LEEUW sleutelt aan subsidiereglementen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW sleutelt aan subsidiereglementen

Gemeenteraad_tekening_p200

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat sleutelen aan een aantal subsidiereglementen. Zo wordt een subsidiereglement ingevoerd voor de afkoppeling van regenwater. De gemeentelijke subsidie voor de aankoop van zonneinstallatie wordt afgeschaft en worden er geen toelagen meer verleend voor het ophalen van oud papier.

Invoering van nieuw subsidiereglement voor de gescheiden aansluiting van het private rioleringsstelsel.
Indien na 1 januari aan de straten van Sint-Pieters-Leeuw nieuwe werken worden uitgevoerd, waarbij een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd, moeten de aangelanden hun privaat rioleringsstelsel scheiden. Die afkoppeling moet 100 % zijn: er mag geen hemelwater in de vuilwaterleiding worden opgenomen. Deze verplichting van afkoppeling van regenwater geldt o. a. niet voor woningen in gesloten bebouwing.
 
Om de betrokken inwoners aan te moedigen zo snel mogelijk de aanpassingswerken uit te voeren, voorziet de gemeente in een eenmalige premie, die beperkt is tot het bedrag van de aangerekende kosten voor een rioolaansluiting in gescheiden stelsel aan het openbaar rioleringsnet. De premie kan de helft van de bewezen kosten niet overschrijden en kan maximum 500 euro bedragen.
 
Geschrapte toelagereglementen
Het subsidiereglement voor de aankoop van een zoninstallatie wordt geschrapt vanaf 2011. Voor de aanvragen na 31 december 2010 wordt geen gemeentelijke toelage meer voorzien noch voor de aanleg van een systeem voor de opwarming van sanitair water, zwembadwater … noch voor het aanbrengen van een foto-voltaïsch systeem ( zonnepanelen )
 
Verenigingen van Sint-Pieters-Leeuw konden tot hiertoe onder bepaalde voorwaarden een inzameling doen van oud papier en hiervoor een gemeentelijke toelage bekomen. Voor de jaren 2008, 2009 en 2010 kwam er geen enkele aanvraag voor deze toelage meer binnen. De gemeenteraad van heeft dan ook beslist deze toelage te schrappen vanaf 2011.
 
Enkele retributies aangepast
Het bedrag van de huisvuilbelasting en de prijs van de huisvuilzakken veranderen niet in 2011. Wel wordt de prijs van een compostvat opgetrokken tot 30 euro en worden thans ook compostbakken aangeboden tegen de prijs van 70 euro.
 
Omdat het samenstellen van dergelijke dossiers vaak zeer tijdrovend is, wordt voor het opvragen van stedenbouwkundige inlichtingen en van milieukundige inlichtingen voortaan 50 euro per dossier aangerekend. Hiermee komt deze retributie op het niveau van deze in Halle en bedraagt ze slechts de helft van het bedrag aangerekend in enkele buurgemeenten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief