SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint-Antonius: de verhuis is begonnen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint-Antonius: de verhuis is begonnen

Ed_pajot_spl_antoniuus_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_spl_antoniuus_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_spl_antoniuus_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_spl_antoniuus_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw is men volop bezig met de verhuis van het oude naar het nieuwe WZC Sint-Antonius. In de eerste fase verhuizen 62 residerenden.

De bouw van het nieuwe WZC Sint-Antonius gaat in drie fases gebeuren en dit omdat het rusthuis steeds operationeel moet blijven.. De eerste fase is nu klaar en dat zijn 3 blokken voor het rusthuis goed voor 96 bedden. Het zijn de diensten bijzondere aandacht die nu verhuizen.

In de maand mei gaat er begonnen worden met de bouw van de tweede fase. Daarom gaat tijdens de paasvakantie de kapel tegen de vlakte.

De kamers die nu betrokken worden zijn comfortabeler en ook groter. Elke kamer heeft douche, een verschuifbare wand waardoor de verzorging nog beter wordt, internetverbinding, telefoon, internet en frigo. Per 16 personen is er één living. Men heeft gekozen voor kleinschaligheid. Dit brengt mede dat er meer personeel moet in dienst genomen worden. De bewoners die wij gesproken hebben hadden niets dan lof over hun nieuwe kamer.

De verhuis van de eerste fase verliep vlot. Niet alleen personeel en familie van de residerenden, maar ook veel vrijwilligers kwamen de handen uit de mouwen steken.

SERVICEFLATS
Op de plaats van het oude klooster komt in de toekomst een polyvalente zaal, 25 serviceflats, een centrale keuken en een dagcentrum (met 15 bedden). In de huidige gebouwen komt er later dan nog een woonblok zoals de drie eerder vermelde blokken. Hier komt ook een ondergrondse parking met een capaciteit van 26 wagens.

Het is voor de eerste maal dat er in Sint-Pieters-Leeuw serviceflats worden gebouwd

In het nieuwe rusthuis blijft de capaciteit van het aantal bedden op 119 behouden, waaronder 69 plaatsen voor RVT voor zwaar zorgbehoevende bejaarden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief