SINT-PIETERS-LEEUW wil nachtwinkels en telefoonwinkels aan banden leggen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wil nachtwinkels en telefoonwinkels aan banden leggen

Nachtwinkel_p200

In het kader van een goede ruimtelijke ordening gaat Sint-Pieters-Leeuw de vestiging van nachtwinkels en privaat bureau voor telecommunicatie enkel toelaten langsheen de Bergensesteenweg (N6).

Dit is om het algemene woonkarakter in de wooncentra en woonwijken niet te verstoren, daar nachtwinkels handelszaken zijn die vaak gepaard gaan met diverse vormen van overlast (de openingsuren van de handelszaken kunnen de leefbaarheid en/of nachtrust van burgers verstoren). Omdat de Bergensesteenweg een (invals)weg is in de gemeente die zowel overdag als ‘s nachts veel activiteit kent, lijkt het opportuun dergelijke handelszaken enkel langsheen deze baan te tolereren/organiseren.

De openingstaks is vastgesteld éénmalig op 6.000 € en verschuldigd bij elke opening van een nieuwe handelsactiviteit van een nachtwinkel. Elke wijziging van uitbating is gelijkgesteld met een nieuwe handelsactiviteit. De jaarlijkse takst bedraagt 1.500 euro. Met deze tgaksen wil men de eventueel geïnteresserden afschrikken.

Voor burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) veroorzaken nachtwinkels te veel overlast in Leeuw en houden zij het risico in voor overvallen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief