SINT-PIETERS-LEEUW - Kris Wauters is de koning en Ward Bosmans is de nieuwe prins bij Sint-Sebastiaan

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kris Wauters is de koning en Ward Bosmans is de nieuwe prins bij Sint-Sebastiaan

Ed_pqjot_spl_prinsen_1_gr_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pqjot_spl_prinsen_1_kl_foto__erckx
Kris Wouters (Foto © Felix Merckx)
Ed_pqjot_spl_prinsen_2_kl_foto__erckx
Ward Bosmans (Foto © Felix Merckx)
Ed_pqjot_spl_prinsen_3_gr_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 

De Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Sint-Pieters-Leeuw organiseerde haar jaarlijkse koningsschieting. Na een spannende strijd werd uiteindelijk Kris Wauters tot koning gekroond. Bij de jeugd werd Ward Bosmans de nieuwe prins.

Traditioneel wordt op paasmaandag de koningsschieting gehouden van de Koninklijke Schuttersgilde Sint Sebastiaan. In dezelfde ronden schoten zowel Kris Wauters als Jo Meert de hoofdvogel af, zodat deze twee een barrageronde moesten spelen.
Na 39 beurten kon Kris Wouters eindelijk de hoofdvogel afschieten. Hij is al 19 jaar boogschutter, werd driemaal prins bij de jeugd en komt uit een echte boogschuttersfamilie.  Spannen. Hij versloeg in de finale zijn neef Jo Meert.
 
Bij de jeugd schoot de 14-jarige Ward Bosmans zich tot prins. Hij is al 3 jaar boogschutter, loopt school in het St. Niklaasinstituut en komt ook uit een boogschuttersfamilie. Elke woensdagnamiddag komt hij oefenen.
 
De Koninklijke schuttersgilde Sint-Sebastiaan is de oudste vereniging van Sint-Pieters-Leeuw. Zij werden opgericht vóór 1488 en zij voeren de traditionele handboogsport hoog in hun vaandel.
Verder zijn ze lid van het Vlaams Handboogschuttersverbond, wordt de sport beoefend door jong en oud, vrouwen en mannen en zijn zij het ganse jaar actief.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief