SINT-PIETERS-LEEUW - Zesdejaars maken kennis met de hulpdiensten

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Zesdejaars maken kennis met de hulpdiensten

Edpajot_spl_politie_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Edpajot_spl_politie_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Edpajot_spl_politie_3foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Edpajot_spl_politie_4foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Leerlingen van het zesde leerjaar van de basisscholen uit de politiezone Sint-Pieters-Leeuw hebben tijdens het MEGA-event kennis gemaakt met de werking van de hulpdiensten en de werking van de politie in het algemeen.

 M.E.G.A.(Mijn Eigen Goed Antwoord) omvatte een lessenpakket van 10 sessies met als hoofddoel: alle kinderen van het zesde leerjaar (basisonderwijs) weerbaar maken tegen risicogedrag in het algemeen en tegen misbruik van genotsmiddelen in het bijzonder. Deze lessen werden in de politiezone gegeven door de Mega-inspecteur Marc Geerinckx.
 
Met dit Mega-event werd getracht te laten inzien dat de werking van politie, brandweer en medische diensten een complexe job is die een groot burgerlijk en maatschappelijk engagement vereisen.
 
Tijdens deze dag kregen de kinderen onder de vorm van informatiestanden, demonstraties en doe activiteiten, een zicht op het werk van al deze mensen en hulpverleners.
 
Zo was er op dit event een demonstratie door brandweer Halle over het ontzetten uit een autowrak van een slachtoffer, een reanimatiesituatie door het Rode Kruis, waren er diverse standen aanwezig zoals JIP (jongereninformatiepunt) en was de dienst Cavalerie van de federale politie aanwezig naast de M.E.G.A.agent van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw.
 
De busmaatschappij “De Lijn” stelde een nieuw concept “tramelandbus” voor. Hier werd de leerlingen aangeleerd wat zij moeten doen bij een brand of baldadigheden op een bus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief